34-річна кропивничанка з синдромом Дауна Маріанна Ахрарова має сімнадцять медалей змагань зі спортивної гімнастики, які відбувалися в Україні, Китаї, Америці та Об'єднаних Арабських Еміратах. Спортом почала займатися з семи років. Дівчина знялася у повнометражному фільмі ”Історія Лізи” і стала першою акторкою в Україні з синдромом Дауна. Ця “сонячна” дівчина - одна з головних героїнь стрічки “Історія Лізи”.

Мар’яна – саме так хотіла назвати бажану та очікувану доньку Тетяна Ахрарова. Але суворі працівниці загсу відмовились записувати таке ім’я у свідоцтво про народження. "Немає такого імені", – сказали батьку і запропонували записати дівчинку Маріанною.

Так вона отримала справді кіношне ім’я, яке тоді часто звучало у мексиканських серіалах, але дома все ж залишилась Мар’яшею.

У той час жодних скринінгів і генетичних тестів не було. Про те, що їх донька особлива, батьки дізнались в пологовому. Там же, як часто буває в таких випадках, запропонували відмовитись від дитини.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Такого не було і в думках. І родина, яка вже мала старшу доньку, взялась докладати всіх зусиль, щоб їх «сонячна» донька розвивалась якнайкраще.

Маріанна Ахрарова, фото: youtube
Маріанна Ахрарова, фото: youtube

Синдром Дауна – генетична аномалія, коли у людини замість 46 хромосом 47. За даними ВООЗ, кожна 700-та дитина у світі народжується з такою аномалією. Незалежно від способу життя, здоров'я чи соціального статусу батьків. Це виражається у зовнішніх особливостях: високому лобі й розкосих очах, тому людей з таким синдромом легко впізнати. Через доброту і відкритість таких дітей називають «сонячними».

Мар’яні пощастило, її синдром не нашкодив її фізичному здоров’ю. Часто додаткова хромосома у ДНК впливає не лише на розумовий розвиток, а і несе серйозні проблеми для серця. Дівчинку це оминуло.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, навколо тіла Началовой розгорівся неабиякий скандал.

Як повідомляв Знай. ua, Лолита Бондарчук, Бльоданс та інші зірки, які виховують дітей з синдромом Дауна.

Також Знай. ua писав, що російські селебріті занурилися у тяжку скорботу.