Проливні дощі можуть призвести до підвищення рівня води в річках. Очевидно, 2020 рік на всі 100% вступив у свої права і відчуває себе цілком високосним. Про це кажуть у Гідрометцентрі України.

В Україні вже декілька днів поспіль не втихають проливні дощі можуть призвести до підвищення рівня води в річках.

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

Синоптики повідомляють, що в найближчі дні, 27-28 травня, по країні очікується підвищення рівня води в річках до 1,3 метра.

Рятувальники попереджають, що на річках басейнів Сяну, Дністра, Прута та Сірету (Львівська та Івано-Франківські області) очікується підвищення рівнів води на 0,2-1,3 метра.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Повені у Венеції, фото: AFP
Повені у Венеції, фото: AFP

Втім, українцям кажуть, що "загрози негативних наслідків немає". Зливи ж, за даними синоптиків, не підуть з нашої країни як мінімум до кінця цього тижня.

Рівень води у водоймах залежить від безлічі різних факторів. У всьому світі фахівці ведуть багаторічні спостереження, відстежуючи всі сезонні зміни, і збирають дані для складання прогнозів. Повені та причини їх виникнення достатньо добре вивчені. Основними причинами, що викликають ці лиха, є:
Рясні і тривалі дощі:
- танення льодовиків і снігу;
- підняття дна;
- цунамі;
- сильні вітри та буревії;
- підземні води;
- сель.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, яким буде початок літа 2020 в Україні — синоптик дав прогноз погоди на червень. Прогноз синоптика гідрометеорологічного центру

Як повідомляв портал "Знай.ua", коли літо "пектиме" на повну — синоптик назвав найгарячіший місяць 2020 року. Спека в Україні не відступатиме весь місяць, синоптик назвав найспекотніший період літа

Також "Знай.ua" писав, що червень 2020 буде зовсім не таким, як усі чекають — офіційний прогноз погоди Укргідрометцентру.