Окружний адмінсуд Києва виніс рішення щодо справи по символіці СС “Галичина”. З позовом звернулася головний редактор видавництва “Сакцент плюс” Наталія М'ясникова і зажадала визнати символи цього військового формування нацистськими.

У позові було зафіксовано вимогу визнати відповідь керівника Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича не відповідним законом. У відповіді на запит М'ясникова В'ятрович відповів, що символіка СС “Галичина” не належить до націонал-соціалістичної.

суддівський молоток, скріншот
суддівський молоток, скріншот


У позовній заяві М'ясникова зазначила, що СС “Галичина” входила до складу Waffen SS, яка була визнана Нюрнберзьким трибуналом злочинною. На думку позивача, Володимир В'ятрович перевищив свої повноваження і спотворив факти. Позов М'ясникова був поданий до Окружного адміністративного суду Києва ще в 2017 році, однак фактичний розгляд відбувся тільки зараз.
Окружний адмінсуд прийняв рішення частково задовольнити позов М'ясникова, і визнати відповідь В'ятровича протиправним. Також суд зобов'язав Інститут національної пам'яті “утриматися від поширення висновків” про неналежність СС “Галичина” до нацистських організацій. Однак забороняти символіку військового формування суд не став.

Нещодавно Знай.uа передавав, що Ірина Фаріон пообіцяла стати більш запеклою та жорсткою по відношенню до малоросійського лицемірства.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua писав, що пішов з життя воїн УПА, який допоміг народитися незалежній Україні.

Також Знай.uа повідомляв, що побратим Бандери відсвяткував 98-й день народження.