Сімох чоловіків, яких напередодні застрелили на Житомирщині, поховали в Києві. Підозрюваний у вбивстві – орендар ставка, куди компанія вісьмох ветеранів, нацгвардійців та волонтерів приїхала на риболовлю. Син одного із загиблих розповів hromadske, яким запам'ятає батька, його версія стрілянини та очікування від слідства.

"Мій батько не дожив двох місяців до 50 років. Він був активним учасником Революції Гідності, а потім пішов на війну добровольцем в батальйон ім. Кульчицького. Всі хлопці, яких убили, служили теж там, але в різний період. Там і познайомились. Батько був прикладом мужності. Він не боявся смерті і завжди казав, що він "фартовий". Стільки разів його боронило від смерті. Те, що трапилося зараз, просто не вкладається в голові", - зізнався син.

місце розстрілу в Житомирській області, фото: facebook.com/anton.gerashchenko
місце розстрілу в Житомирській області, фото: facebook.com/anton.gerashchenko

За даними слідства, близько години ночі після розпиття спиртних напоїв орендар ставка, який є професійним мисливцем, через раптову неприязнь почав розстрілювати знайомих зі своєї гладкоствольної мисливської рушниці. Одному з восьми вдалося врятуватися.

"Батьку він прострелив праву легеню і печінку. У всіх інших також поранення в області тулуба. Одному вдалося втекти. Зараз активно обговорюють тему, що компанія розпивала спиртні напої. Я хочу сказати, що із 8 чоловіків пили не всі. Мій батько точно непитущий", - пояснив хлопець.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 КК – умисне вбивство двох і більше осіб. Покарання передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне.

місце розстрілу в Житомирській області, фото Уніан
місце розстрілу в Житомирській області, фото Уніан

"Я насправді не маю сумнівів, що орендарю дадуть пожиттєве. Навіть якщо за ним хтось стоїть, я не бачу сенсу його захищати. Я просто не знаю, який інший вирок можна дати покидьку, який зруйнував 7 сімей за одну ніч. Я, сім’ї загиблих та побратими загиблих прагнемо справедливості та покарання винних. І щоб пам’ять загиблих не заплямували", - сказав син загиблого.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, син підозрюваного в розстрілі сімох людей Анатолія Захаренка, Олексій, розповів, що у фатальний ранок до його батька приїхали розбиратися за "підставу".

Як повідомляв портал Знай.uа, масовий розстріл киян під Житомиром обростає подробицями.

Також портал Знай.uа писав, що 22 травня на Житомирщині чоловік із мисливської рушниці розстріляв 7 осіб.