Відтепер 14-річні громадяни України зможуть отримувати паспорт та ідентифікаційний код одночасно.

Міністерство цифровий трансформації України і Державна міграційна служба України презентували послугу ID-14, яка дозволяє 14-річним громадянам одночасно оформити перший паспорт і номер платника податків. Про це повідомила прес-служба МВС у Facebook.

Запуск нової послуги зменшує кількість візитів громадян до держорганів і заощадить їхній час. З введенням ID-14 відпадає необхідність відвідування Центру обслуговування платників податків для написання заяви і отримання довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Послуга надається безкоштовно. Отримати її можна в усіх відділах Державної міграційної служби, мережі центрів "Паспортний сервіс" і тих ЦНАП, що надають паспортні послуги.

Під час карантину послуга доступна за місцем звернення, а після його завершення — за місцем проживання.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Нагадаємо, українцям на відео показали, як користуватися додатком "Дія".

Як повідомляв портал Знай.ua, до кінця року в додатку "Дія" з'являться автоцивілка, студентський та паспорт.

Також Знай.ua писав, "Дія", еПрописка, еМалятко: які електронні зміни чекають на українців у 2020 році і як ними користуватися.