У Міністерстві охорони здоров'я України розповіли про правила перевезення пасажирів громадським міським, приміським, міжміським транспортом (окрім метрополітену) і на міжобласних і міжнародних маршрутах.

Тимчасові рекомендації з організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину затверджені постановою головного санітарного лікаря від 21 травня 2020 року № 23.

Громадський транспорт, скріншот: YouTube
Громадський транспорт, скріншот: YouTube

Так, перевізник зобов'язується виконувати наступні вимоги:

- визначити відповідальну особу, яка проводить температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни;

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

- дотримання відстані між водієм і пасажирами не менше 1 метра або наявність фізичних бар'єрів;

- всі члени екіпажу повинні знаходитися в респіраторах або медичних масках.

При цьому перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску – суворо заборонено. Перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Віталій Кличко заявив, що столиця може в будь-який момент повернутися до "жорсткого карантину" незважаючи на те, що вже почали активно вводити ослаблення.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні відновлять роботу фітнес-клуби і тренажерні зали, в МОЗ поставили жорсткі умови.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні змінилися правила прописки, як тепер будуть реєструвати місце проживання.