Скандальна українська письменниця, затятий захисник української мови Лариса Ніцой звинуватила українців у тому, що до української мови не виявляють повагу. Про це Ніцой написала на своїй сторінці в Facebook.

Письменниця переконана, що проблема полягає в тому, що українці дуже терпимі до висловлювань і дій проти української мови. Крім того, вона розділила українців, які говорять російською, на категорії.

До першої категорії вона віднесла українців, чиї предки розмовляли українською, але імперсько-більшовицько-радянська влада так їх зацькувала і дискримінувала, що вони здалися.

Лариса Ніцой, скріншот: YouTube
Лариса Ніцой, скріншот: YouTube

"Вони не витримали тиску. Вони намагалися вижити - і заговорили російською. Вони отримали глибоку психологічну травму, і досі з неї не вибралися. Більш того, не тільки вони, але й їхні нащадки говорять по-російськи. Частина українців самостійно побороли цю травму, яка в науці має назву "постколоніальний синдром", а ті, які називають себе "російськомовними українцями", не змогли. Ці травмовані українці потребують психологічної допомоги фахівців", - написала Ніцой.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

До другої категорії вона віднесла приїжджих, які з різних причин потрапили в Україну.

"Ці прийшлі люди/працівники/колонізатори/загарбники оселилися тут, народили нащадків і їх нащадки теж кажуть, що їхня рідна мова - російська", - висловлює свою думку письменниця.

Ніцой переконана, що зараз ці дві категорії об'єдналися і вооют проти української мови, крім того – диктують умови і нав'язують правила.

"чи Довго ще українці будуть плювати самі собі в обличчя і дозволяти плювати на себе іншим? Скільки ще українці будуть дозволяти політикам драконитимуть український народ розмовами про нашому українською мовою? Довго ще ви, українці, збираєтеся терпіти цю балаканину, або пора панувати нашому української мови на нашій українській землі? Україна названа Україною в честь народу, який тут живе. В Україні має панувати українська мова. Так, панувати. Домінувати" - стверджує Ніцой.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ніцой виявила кричущі прогалини в українській школі.

Як повідомляв Знай. ua, скандальна Ніцой жорстко накинулася на кримських татар.

Також Знай. ua писав, що Ніцой напала на Зеленського через зниклих пряників і "пі*дливых" обіцянок.