Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд парламенту законопроєкт про введення в українській армії нового виду військової служби для резервістів. Про це повідомляється на сайті Верховної ради. Так, президент запропонував народним депутатам розглянути можливість ввести в Україні військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період. Таким призовникам пропонується забезпечити трудові, освітні та соціально-правові гарантії.

Крім того, президентський законопроєкт передбачає удосконалення порядку здійснення військового обліку призовників і військовозобов'язаних, у тому числі введення військового обліку резервістів, визначення органів його ведення та їх повноважень. Також у документі пропонується ввести нові штрафи за порушення військового обов'язку призовниками і військовозобов'язаними.

Призовники, фото: Молодий буковинець
Призовники, фото: Молодий буковинець

Так, у разі, якщо закон приймуть:

  • порушення правил військового обліку буде каратися штрафом від 510 до 850 гривень, за повторне порушення доведеться заплатити 850-1700 гривень.
  • штрафи за порушення мобілізаційної підготовки піднімуть до 1700-3400 гривень для звичайних громадян і до 3400-5100 гривень для посадових осіб, а при повторному порушенні: від 3400 до 5100 від 5100 до 8500 гривень відповідно.
  • за умисне псування або втрату військово-облікових документів будуть стягувати штраф від 510 до 850 гривень, а при повторних випадках: від 850 до 1700 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, чим зайняти дитину під час карантину - поради від зірок і українців в Італії та США.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.