Після послаблення карантину відновили роботу й ринки багатьох українських міст, зокрема й у Херсоні. Однак, містяни скаржаться, що разом з ринками повернулася й проблема обважування покупців. Це питання в одній із груп у соціальній мережі підняла херсонка Анастасія Чиж.

Коментарі з приводу обважування клієнтів продавцями ринків опублікувало видання "Типичный Херсон". Активістка закликала перевірити ваги на ринку: "Товариші активісти! Не хочете пройтися з гирькою на 1 кілограм по рядах торговців з камерою, і показати тих, хто нахабно обважує?".

робота ринку, скріншот з відео
робота ринку, скріншот з відео

Судячи з численних коментарів мешканців Херсону, питання дійсно актуальне. Багато хто жаліється на суттєво підкручені ваги. Це стосується продавців і овочів, і риби.

Irina Rudeva: "Ви коли-небудь купували на ринку центральному 2 лимони? Купіть, рекомендую, підкручені ваги на 300 грам. Я б нічого не сказала якби мене на двох лимонах 350 грамів взули б на 50-70 грам, але коли на 300, вибачте. Заплатила за 650 грамів, вдома зважую - 350".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Irina Rudeva: "На Дніпровському на рибі завжди обважують! Особливо на крупній! Треба з цим щось робити, бо обважують конкретно мінімум на 1 кг. Якось купувала товстолобика на 10 кг, додому привезла - 7. Наступного разу на 7 кг привезла - 5. Навіть якщо врахувати нутрощі все одно забагато. Це 100-120 гривень, якщо навіть на нутрощі скинути 1 кг. А якщо не скидати, то й всі 180 виходить. І на це жаліються майже всі покупці, що рибний ринок на дніпровському систематично обважує".

Наталія Рустамова: "Дніпровський ринок риба обвіс постійно перестали там купувати".

Руслана Кузнєцова: "Купувала рибу на ринку, обважили на 5 кг. Коли я переважила у супермаркеті і прийшла до неї з претензією, вона мені — я вас тільки на 3 кг обважила. Від її нахабства я отетеріла."
Наталія Котова: "Зайдіть на Шуменський ринок на Димитрова — і очманієте! А ще в ситу хату на колі — кінцева тролейбуса 9!".
Зоя Рабінович: "Терези будь-які, електронні, механічні, вони всі підкручені, хто піде на контрольні, хто не піде. У мене вдома кухонні, я зважую і бачу обвіс, але хіба я помчу туди де я купувала, ні, і так більшість".

Ринок, фото: PXhere
Ринок, фото: PXhere

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, доплати за карантин для вчителів – у Міносвіти прийняли рішення, яке педагогам не сподобається

Як повідомляв портал "Знай.ua", з 1 червня запрацює Укрзалізниця, у яких областях зможуть скористатися послугами перевізника. До запуску готові 42 потяги, але їхня кількість може збільшитися

Також "Знай.ua", у 2021 ціна на холодну воду в Україні різко зросте, якими будуть нові тарифи