Відомий український економіст та професор Школи менеджменту ім. Везерхеда при Університеті Кейс Вестерн Резерв (США) Роман Шеремета заявив, що науковці, які зробили прогноз стосовно того, скільки людей загине від смертельного коронавірусу в Америці, можуть бути праві, і з життя піде не більше, аніж 200 тисяч людей.

Відповідну думку він висловив на власній Facebook-сторінці.

"Ще в березні, коли ввели карантин, дослідники припустили число загиблих від COVID-19 в США до кінця року. Найекстремальніші моделі передбачали понад мільйон випадків, але середній прогноз склав 195 тисяч. Багато прогнозів було зроблено на підставі припущення, що ми не реалізуємо карантин.

фото з допису

"Ми вже пройшли 100 тисяч смертей в США, і до кінця 2020 року нам ще належить пройти довгий шлях... За оцінками, пік пандемії в США припав на квітень і рішення про зняття карантину було прийнято в той час, коли поширення вірусу сповільнилося. Чи може це бути, що вчені дійсно правильно оцінили пік пандемії і уряд скасував ізоляцію в потрібний час?", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Окрім цього, експерт наголосив, що боротьба з коронавірусом ще не завершена:

"На жаль, битва з COVID-19 ще не закінчилася, але я впевнений, що я не живу за часів СРСР, де уряд повністю ігнорувало попередження вчених і піддав небезпеці мільйони життів під час катастрофи в Чорнобилі".

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, чим зайняти дитину під час карантину - поради від зірок і українців в Італії та США.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленського, Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.