Варто нагадати нашим читачам, що в рамках місії SpaceX Demo-2 астронавти Дуглас Херлі і Роберт Бенкен вирушили до Міжнародної космічної станції з космодрому Космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Про це стало відомо завдяки повідомленню NASA.

Перший в світі комерційний пілотований корабель Crew Dragon з екіпажем на борту успішно стартував з мису Канаверал, США. Розробкою шаттла займалася компанія Space X Ілона Маска. До цього Америка дев'ять років відправляла своїх астронавтів на російські ракети.

запуск Crew Dragon на МКС, скріншот з відео
запуск Crew Dragon на МКС, скріншот з відео

Після запуску Ілон Маск заявив, що людство може пишатися новим космічним кораблем Crew Dragon.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Цей корабель, створено людьми для людей. Я думаю, людство може пишатися тим, що відбувається в ці дні", — сказав Маск.

Він зазначив, що запуск Crew Dragon "знайде відгук у тих, хто в душі дослідник", і зізнався, що його самого переповнюють емоції. Після запуску пілотованого корабля Dragon Crew Ілон Маск жартома сказав "Батут працює".

Так він передав привіт главі Роскосмосу, який запропонував кілька років тому американцям відправляти своїх астронавтів на МКС за допомогою батута на фоні санкцій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ілон Маск крокує в історію - SpaceX спільно з NASA відправляють астронавтів на МКС.

Як повідомляв Знай.uа тестовий запуск ракети Virgin Orbit LauncherOne закінчився невдачею.

Знай.uа писав, Маск в дитинстві був ще тим шалапутом, мама видала все.