Курс іноземних валют у перший день літа, в понеділок, 1 червня, за даними Національного банку України (НБУ), порівняно з показниками у п'ятницю, 29 травня, трохи зміниться. Гривня дещо зміцніла в своїх позиціях, її показник – 26,86 за долар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Остаточний курс іноземних валют стане відомим лише о 10 годині в понеділок після початку торгів на міжбанку.

Курс валют НБУ на 1 червня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 1 долар США – 26,8685 гривень;

- 1 євро – 29,93 гривень;

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Таким чином, курс долара став дешевше на три копійки. При цьому євро різко збільшився в ціні на 21 копійку.

Обмін валют, фото: youtube
Обмін валют, фото: youtube

Загалом, травень можна назвати місяцем хороших новин для валютного ринку України. Якщо подивитися на графік нижче, то видно, як курс гривні зафіксував свій максимум у середині травня на рівні 26,5 грн/$.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта у 2020 році, в середньому, буде тримати відмітку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.ua писав, що ВВП України у 2020 році скоротиться на 4-9% в залежності від тривалості карантину, прогнозують експерти. Спеціаліст змоделював два сценарії розвитку ситуації за умови поширення коронавірусу.