У червні 2020 року буде досить багато сприятливих днів для будь-яких дачних робіт. Зокрема: 1, 10, 12, 18, 24, 26, 27 і 29 червня. Однак, є і несприятливі дати, коли не варто нічого робити в саду та на городі — це 5, 20, 21 і 22 червня.

Грядки, скріншот: YouTube
Грядки, скріншот: YouTube

Місячний посівний календар на червень 2020 по днях:

1 червня – сприятливий день для посадки білокачанної капусти, броколі, баклажанів, шпинату, салату, бобових, огірків, кукурудзи та картоплі. У цей день можна садити квіти, плодові дерева і чагарники та вкорінювати живці.

2 червня – цей день менш сприятливий, ніж попередній, однак можна садити капусту, перець, баклажани, салат, бобові, огірки, кукурудзу та картоплю, а також квіти й плодові дерева.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

3 червня – нейтральний день для посіву та посадки більшості овочевих культур. Можна висаджувати всі квіти, крім бульбових і цибулинних. Проте не варто займатися обрізанням, розмноженням рослин діленням кореневищ і бульб.

4 червня – нейтральний для посіву та посадки більшості городніх культур. Не варто займатися обрізанням, розмноженням рослин діленням кореневищ і бульб.

5 червня – несприятливий день для будь-яких робіт на садовій ділянці.

6 червня – цього дня слід пересаджувати, обробляти проти хвороб і шкідників рослини, знищувати бур’яни. Також можна садити плодові дерева, обрізати вуса полуниці, стригти газон, але краще утриматися від поливу, обрізок, пасинкування і карбування.

7 червня – можна висаджувати розсаду, проріджувати сходи, прополювати бур’яни. Також садити квіти, крім однорічних, висаджувати дерева і чагарники. Робити обрізку, пересадку, щеплення, карбування й обробку винограду від хвороб та паразитів.

8 червня – нейтральний день для посіву салату, редиски, часнику і коренеплодів, а також підживлення органікою рослин. Можна висаджувати розсаду, проріджувати сходи, прополювати бур’яни.

9 червня – можна обрізати і прищипувати чагарники та дерева, скошувати бур’яни. Краще утриматися від посівів і посадки рослин, поливів та внесення добрив.

10 червня – сприятливий день для формування огіркових батогів і кущів томатів, щеплення, проріджування і прополювання сходів. Натомість краще утриматися від посівів і посадки рослин, поливів і внесення добрив.

Грядки, скріншот: YouTube
Грядки, скріншот: YouTube

11 червня – можна обрізати і прищипувати чагарники і дерева, скошувати бур’яни. Краще утриматися від посівів і посадки рослин, поливів та внесення добрив.

12 червня – сприятливий день для посадки всіх садових і городніх культур. У цей день можна садити всі види квітів, винограду і чагарників, а також косити газон. Не можна обрізати дерева і працювати з гербіцидами.

13 червня – нейтральний день для посадки всіх садових і городніх культур. Не слід цього дня обрізати дерева і працювати з гербіцидами.

14 червня – рекомендується утриматися від посівів і посадок, пікіровки, пересадки, вкорінення, пасинкування, поливу та внесення добрив.

15 червня – слід утриматися від посівів і посадок, пікіровки, пересадки, вкорінення, пасинкування, поливу і внесення добрив.

16 червня – нейтральний день для знищення бур’янів, обприскування інсектицидами і фунгіцидами, проріджування грядок, санітарної обрізки, видалення занадто рясної порослі.

17 червня – нейтральний день для посадки практично будь-яких культур, сіють будь-яку зелень. У цей день не варто пересаджувати рослини і рихлити їх у кореневій зоні.

18 червня – сприятливий день для посадки практично будь-яких культур і зелені. Можна садити плодові дерева і чагарники, укорінювати полуничні вуса, косити газон, займатися живцюванням і щепленням.

19 червня – нейтральний день для посіву зелені на вигін, пасинкування томатів, формування батогів огірків. У цей день краще не займатися пікіровкою і пересадкою.

20 червня – несприятливий день для будь-яких садових робіт, рослини особливо чутливі та вразливі, їх краще взагалі не чіпати.

Грядки, скріншот: YouTube
Грядки, скріншот: YouTube

21 червня – несприятливий день для будь-яких садових робіт.

22 червня – несприятливий день для будь-яких садових робіт.

23 червня – нейтральний день для посадки абсолютно всіх культур. Краще не займатися поділом кореневищ і бульб.

24 червня – сприятливий день для посіву зелені, розпушування та оранки, обприскування отрутохімікатами, видалення сухих пагонів в саду, скошування бур’янів.

25 червня – нейтральний день для посіву зелені. Краще утриматися від пересадки, поливу і внесення добрив.

26 червня – сприятливий день для пасинкування помідорів, формування огіркових батогів, посіву зелені і трави на газоні. В саду садять тільки декоративні рослини і суницю.

27 червня – сприятливий день для пасинкування помідорів, формування огіркових батогів, посіву зелені й трави на газоні. Можна садити однорічні квіти і троянди.

28 червня – нейтральний день для посіву листової гірчиці, салату, шпинату і зелені. Варто садити плодові дерева і чагарники, готувати ґрунт під пересадку полуниці, малини, прикопувати пагони для розмноження.

29 червня – сприятливий день для посіву листової гірчиці, салату, шпинату і зелені. У цей день поливають і розпушують сходи, садять будь-які квіти, укорінюють живці. Але слід уникати робіт з гербіцидами та щеплення рослин.

30 червня – нейтральний день для посіву насіння огірків, різних видів капусти, посіву зелені. Можна садити декоративні чагарники, троянди та інші квіти, щеплювати плодові дерева і чагарник, обробляти рослини від шкідників і хвороб. Не слід виконувати обрізку і розмноження поділом бульб та кореневищ.

Грядки, скріншот: YouTube
Грядки, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, проти шкідників та хвороб — як підживлювати рослини добривом з цибулевого лушпиння. Як приготувати безпечну альтернативу токсичним пестицидам

Як повідомляв портал "Знай.uа", бабуся буде задоволена — красиві і зручні грядки на городі своїми руками. Ваші грядки перетворяться на красиві клумби, найкращі варіанти оформлення ділянки

Також Знай.uа" писав, календар городника — підживлюємо полуницю правильно для щедрого врожаю. Найкращі способи підживлення полуничних грядок навесні