Синоптики дали прогноз на перший місяць літа - червень "потішить" нас великою кількстю дощів і гроз з градом.

Погода в Україні в червні буде теплішою, ніж зазвичай, опади будуть в межах норми, а ось гроз зі шквалами, сильними дощами і зливами в перший місяць літа буде більше, ніж в травні. Такий прогноз на перший місяць літа дав Український гідрометцентр.

У той же час, за прогнозами інших синоптиків і метеорологів, червень буде дощовим, періодично навіть з небезпечною погодою.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, середня температура в червні буде + 18 + 22 градуси, в горах - близько + 14 + 15. Така температура на 1-1,5 градуса вища за багаторічні. А ось опадів буде 43-90 мм, в Карпатах і місцями на Прикарпатті від 105 до 156 мм, що вважається нормою.

"У червні збільшується в порівнянні з травнем грозова діяльність, спостерігаються град, шквали, сильні дощі та зливи", - відзначили синоптики Українського гідрометцентру.

Середньомісячна температура повітря в червні становить в нашій країні + 16 + 21 тепла (в горах - від +9 до +15).

Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що червень, як і липень, будуть прохолодними, але не холодними. Дощі йтимуть часто в перші два місяці літа, а ось серпень буде посушливим і спекотним.

огода в Україні, фото: pixabay
погода в Україні, фото: pixabay

За словами географа-метеоролога Віри Балабух, літня погода буде відрізнятися різкими змінами синоптичної ситуації. Перепади температур будуть особливо сильними в червні.

"Ми будемо спостерігати різкі зміни погоди, як то кажуть, день - в майці, день - у фуфайці. Особливо це стосується червня", - сказала Балабух.

Загалом, літо 2020 року, на думку метеоролога, відзначиться дефіцитом опадів, але одночасно можливі періоди з сильними зливами, градом, шквалами і грозами.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

дощі, фото: depositphotos
дощі, фото: depositphotos

Нагадаємо, на початку червня прийде спека, але вона зміниться різким спадом температури. І такі температурні гойдалки українці будуть відчувати все літо.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, що червень 2020 буде зовсім не таким, як всі очікують – офіційний прогноз погоди від Укргідрометцентру.