Дистанційне шахрайство вже настільки заїжджена тема, що здавалось би гріх потрапити на гачок до хитроруких. Однак незважаючи на публічність обговорень шахрайства, довірливі українці і далі ведуться на балачки зловмисників.

Мешканка Якимівки, яка потрапила в складну життєву ситуацію, переглядала сайти в надії знайти недорогий кредит. Побачивши пропозицію, умови якого їй підійшли, жінка зв'язалася з авторами оголошення.

Їй запропонували заповнити анкету на сайті і скинули на Вайбер умови. Щоб отримати позику, жінці було запропоновано сплатити 2.5 тис. "страховки".

Кіберполіція викрила шахраїв, фото: facebook.com/cyberpoliceua
Кіберполіція викрила шахраїв, фото: facebook.com/cyberpoliceua

Коли вона перерахувала гроші, їй знову передзвонила "співробітниця" фірми і повідомила, що, нібито, служба безпеки збільшила суму страхового внеску до 5 тис. грн.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Навіть після цього жертва нічого не запідозрила і розлучилася з останніми грошима.

Потім їй знову зателефонували і сказали, що о 18 годині вона отримає кредит. Бо гроші не надійшли і на дзвінки ніхто не відповідав, жінка спробувала відкликати перераховані кошти.

Повернути вдалося лише останні 2,5 тисячі. Примітно, що на наступний день їй знову шахраї зателефонували і запропонували заплатити ще 3 тис, щоб все ж отримати позику.

Телефонні шахраї, скріншот: YouTube
Телефонні шахраї, скріншот: YouTube

Але прозріла жертва замість цього звернулася в поліцію із заявою про шахрайство.

В даний час, в рамках кримінальної справи за ст. 190 КК України, правоохоронці отримали санкцію суду на доступ до службової інформації стільникових операторів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, заощадження українців в Приват24 під загрозою, аферисти вийшли на новий рівень.

Як повідомляв Знай.uа, шахраї вигадали нову схему обману клієнтів ПриватБанку – залізуть у кожну шпарину.

Знай.uа писав, у Києві аферист з телефоном примудрився додати собі термін, сидячи за гратами.