Кілька тисяч громадян України буквально "застрягли" в Таїланді. Люди не змогли повернутися додому через карантин і закриття кордонів, які організував уряд. Найтривожніше те, що багато з них відлетіли в сонячний і дощовий Таїланд ще до початку пандемії і мали зворотні квитки на березень і квітень 2020 року, а повернутися додому не змогли, так як пасажирські рейси було скасовано.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання РБК.

МАУ, скріншот: YouTube
МАУ, скріншот: YouTube

За інформацією журналістів, 15 травня було організовано лише один спеціальний рейс, яким полетіти додому змогли далеко не всі. Квитки на нього були дуже дорогі, та й місткість літака була всього 300 місць.

В кінці травня з'явилося повідомлення про те, що 4 червня буде організовано ще один рейс Делі – Бангкок – Київ. Рейс було афішовано як комерційний і авіакомпанія МАУ виставила на продаж квитки від Бангкока вартістю майже 1100 доларів за одне місце.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Скасування рейсу МАУ з Таїланду, скріншот: РБК
Скасування рейсу МАУ з Таїланду, скріншот: РБК

Українці були обурені, оскільки вже більше двох місяців знаходяться в чужій країні і у багатьох закінчилися гроші, вони змушені просити про допомогу рідних і знайомих. Деякі в Таїланді застрягли цілими сім'ями, і вони виявилися буквально на межі виживання.

Скасування рейсу МАУ з Таїланду, скріншот: РБК
Скасування рейсу МАУ з Таїланду, скріншот: РБК

У понеділок, 1 червня, в групах туристів, які застрягли у Таїланді, з'явилися повідомлення про те, що комерційний рейс запланований на 4 червня, скасовано. З'ясувалося, що квитки за завищеними цінами встигли купити вже близько 30 осіб.

Після повідомлення про відміну рейсу, представники МАУ не реагували на листи та повідомлення пасажирів. Люди знову опинилися в безвихідному становищі, так як практично всі, хто придбав квитки на цей рейс, гроші позичали у друзів і знайомих. Як розповіли українці, рейс нібито скасували через те, що було продано дуже мало квитків. До вечора 1 червня авіакомпанія МАУ почала відповідати пасажирам і запропонувала замість повернення коштів, обміняти цей квиток на будь-який інший. У МЗС українцям відповіли, що скасування рейсів не відноситься до діяльності міністерства.

В Україні повідомили про те, що найближчим часом буде організовано додаткові рейси для українців, які застрягли в різних країнах. Таїланду в списку цих країн немає і у жодній іншій організації українцям не можуть повідомити, чи планується такий рейс найближчим часом.

Люди вже записували відео зі зверненням до президента України, народним депутатам, політикам і впливовим людям. Вони написали сотні листів з проханням про допомогу. Але за два місяці на заклики про допомогу так ніхто і не відгукнувся.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, карантин погубив плани українців — куди поїхати відпочити влітку і скільки це коштуватиме.

Як повідомляв Знай.uа у МОЗ представили план захисту українців від другої хвилі Covid-19 - щепленнями не обмежиться.

Знай.uа писав, яким буде початок літа 2020 в Україні — синоптик дав прогноз погоди на червень.