З 1 червня на території Києва та області запущена система автоофіксації порушень ПДР проявила себе миттєво. Перший штраф за перевищення швидкості був оформлений вже через хвилину. Протягом 17 годин 45 комплексів автоматичної фіксації зафіксували понад 35 тис. випадків порушень ПДР, а на ім'я автовласників поліцейські оформили понад 5 тис. админпостановлений. Протягом трьох днів, згідно із законодавством, "Укрпошта" повинна їх буде розіслати рекомендованими листами по всій країні, однак перевірити наявність штрафів та оплатити їх можна вже зараз.

Штраф, фото 112 Україна
Штраф, фото 112 Україна

Система застала зненацька першого порушника на Чоколівському бульварі — ним виявився водій Audi Q7, який їхав зі швидкістю 75 км/год. На "очі" камерам траплялися лихачі і побільше: по трасі Київ-Чоп Mercedes рухався зі швидкістю 208 км/ч, BMW зі швидкістю 200 км/год пролетів відразу мимо трьох камер, за що отримає три штрафи підряд у 510 грн кожен.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Нардеп Береза оприлюднив статистику - за минулу добу з хвостиком, на 10 ранку, ці камери у Києві зафіксували 68 349 порушень ПДР, а це майже 70 000.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Цим "щасливчикам" "Укрпошта" розішле протягом 3 днів роздруковані бланки, після чого у них буде 10 днів, щоб оскаржити штраф або сплатити його до 50% розмірі. Вся необхідна інформація для цього міститься на паперовому документі, включаючи QR-код з посиланням, по якій зібрані доступні камерами фото - і відеодокази порушення.

Скріншот повідомлення
Скріншот повідомлення

Для порушників держава передбачила способи контролю в онлайн-режимі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, автофіксація порушень – як використовувати камери собі на користь і оскаржити штраф.

Як повідомляв Знай. ua, кому і коли прийдуть "листи щастя".

Також Знай. ua писав, автофиксация порушень ПДР – штрафувати будуть не всіх.