Шахраї знайшли новий спосіб вкрасти гроші у клієнтів ПриватБанку. З'явилася інформація про аферистів, які телефонують клієнтам установи, втираються до них у довіру та видурюють всю інформацію. Що найцікавіше, у цих зловмисників є дані про користувача, зокрема, дата випуску карти.

Зазначається, що людям, які ледь не стали жертвами шахрайських схем, спочатку дзвонить людина, що представляється співробітником служби безпеки ПриватБанку і запитує, чи проводите ви в цей момент транзакцію в якомусь інтернет-магазині.

ПриватБанк, скріншот: YouTube
ПриватБанк, скріншот: YouTube

Звісно, жодної транзакції не проводить ні ця людина, ні хтось інший. Але таким чином аферисти змушують потенційну жертву вийти з рівноваги і почати хвилюватися. Крім того, у шахраїв є майже всі дані про банківську карту того, кому вони дзвонять.

Спочатку запитують про те, чи проводилась транзакція з допомогою карти, 4 останні цифри якої вони називають і ці цифри дійсно збігаються з цифрами картки жертви. Тоді шахраї пропонують людині назвати роботу код CVV, щоб заблокувати карту.Українців закликають бути пильними і не надавати жодної інформацію про свою банківську карту.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слід також пам'ятати, що за жодних умов не можна передавати код CVV ні "службі безпеки", ні роботу. Цей код ніде не зберігається, і вкрасти його зловмисникам неможливо навіть в разі злому бази банку.

Телефонні шахраї, скріншот: YouTube
Телефонні шахраї, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна відкрила кордони — як можна потрапити в Польщу, Угорщину, Словаччину, Румунію і Молдову

Як повідомляв портал "Знай.ua", з 1 червня запрацює Укрзалізниця, у яких областях зможуть скористатися послугами перевізника. До запуску готові 42 потяги, але їхня кількість може збільшитися

Також "Знай.ua", у 2021 ціна на холодну воду в Україні різко зросте, якими будуть нові тарифи