Польща надала привілеї українським заробітчанам – хто зможе перетнути кордон без двотижневої ізоляції

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар і посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький домовилися про спрощення процедур отримання робочих віз та перетину спільного кордону громадянами двох країн.
Для українських заробітчан владою Польщі було спрощено отримання робочих віз та скасовано 14-денний карантин після приїзду до країни. Проте таку перевагу надали лише сезонним працівникам у сфері сільського господарства і садівницьких робіт, а також водіям, що працюють на міжнародних перевезеннях.

Пропускний пункт на кордоні, скріншот: YouTube
Пропускний пункт на кордоні, скріншот: YouTube

У літаках введуть нові правила – що потрібно знати крім дезінфекції та дистанції

Україна відновить міжнародне авіасполучення вже з 15 червня. Само собою, в аеропортах та на борту літака будуть введені додаткові обмеження у зв'язку з небезпекою зараження коронавирусной інфекцією.
Тепер ті, хто проводжає чи зустрічає пасажирв не зможуть заходити в термінали. Маски на борту будуть обов'язковими як для персоналу, так і для пасажирів. Точні і повні рекомендації уряд випустить ближче до запуску міжнародних рейсів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

літак, фото Pxhere
літак, фото Pxhere

ПриватБанк знизив ставки за кредитами десяткам тисяч українців, кому пощастило

Державний банк ПриватБанк автоматично знизив ставки за діючими програмами фінансування для малого бізнесу. Це торкнулося 60 тисяч українських підприємців і компаній.

Ставка щомісячної комісії з "кредитним лімітам на рахунку" знижена для 44 тисяч юридичних осіб і підприємців. У банку також повідомили, що знизили щомісячну ставку для 15 тисяч позичальників і більше тисячі клієнтів по програмам проектного кредитування.

ПриватБанк, фото: скріншот з YouTube
ПриватБанк, фото: скріншот з YouTube

Субсидія для безробітних, українцям пояснили, як отримати допомогу

Українцям, які втратили роботу, слід зареєструватися у Центрах зайнятості і звернутися для отримання субсидії до органів соцзахисту.

Про це розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко. Він рекомендує звернутися в органи соцзахисту поштою, особисто або з допомогою сайту. Урядовець зауважив, що при розрахунку субсидії в дохід буде додано виключно розмір допомоги з безробіття.

Безробіття, фото pxhere
Безробіття, фото pxhere

Сім'я президента втрапила в гей-скандал - пішов проти всіх і вийшов заміж

Син президента Вірменії вийшов заміж. Так, молодший син Армена Саркісяна — Айк - нещодавно вийшов заміж за свого коханого – Фариса, і на весіллі гей-пари були присутні багато високопоставлених гостей, серед яких навіть принц Великобританії.