Наступає сезон полуниці, а отже, актуальним стає питання — як висаджувати і розмножувати кущі солодкої ягоди, щоб вона не прижилася, а й розрослася, радуючи око і смак. Найефективнішим способом є розмноження полуниці вусами.

Для початку відберіть так звані маткові кущі. Для цього в перший рік після посадки у всіх кущів полуниці видаляють абсолютно всі вуса і чекають плодоношення. У цей період важливо спостерігати за кущиками — ті, що найкраще впоралися з погодними примхами і дали найбільші ягоди, позначте стікером — це ваші майбутні маткові кущі.

Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko
Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko

На наступний рік у кущиків слід видалити всі бутони — таким чином, всі сили рослини підуть у вуса. Вже в червні маткові кущі дадуть вуса, на яких, згодом, і зав'яжуться розетки. Залишайте тільки самі великі, потужні вуса. Оптимальний варіант — вкорочувати вуса полуниці, залишаючи на кожному тільки одну розетку, найближчу до материнського куща.

Потім треба пришпилити розетки до землі, трохи заглибити в пухкий грунт, a потім поливати

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Ηa нове місце висаджують розсаду полуниці в кінці липня на початку серпня, щоб до настання перших заморозків рослини встигли вкоренитися і зміцніти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українців годують небезпечною м'ясом — як збільшують вагу курки, відео не для людей зі слабкими нервами.

Як повідомляв Знай.uа, СБУ ліквідувала банду небезпечних плантаторів, готовий продукт "впарювали" в Європі.

Знай.uа писав, у Франківську два хлопця зробили пенсіонерці приємно в супермаркеті — бабуся ледь не плакала, зворушливе відео.