В Сибіру сталася екологічна катастрофа, яку називають найбільшою в історії регіону. У Норильську, на ТЕЦ-3, сталася аварія, через яку 21 тисяча тонн дизельного палива потрапила в найближчу річку. Свідки розповідають, що в резервуар з соляркою в'їхав автомобіль, після чого почалася пожежа. При цьому Міністерство надзвичайних ситуацій заявило, що довгий час взагалі не знало про катастрофу.


З'ясувалося, що МНС Росії отримало інформацію про подію з соціальних мереж. Жителі Норильська опублікували величезну кількість фотографій “червоної річки” в Instagram, але при цьому ніхто не здогадався повідомити про подію в МНС. Інформація в службу надійшла лише через два дні після витоку дизельного палива.


Масштаби катастрофи дуже серйозні. Забруднено понад 350 кілометрів землі і кілька річок, що протікають в регіоні. В Росії оголошено режим НС Федерального рівня. У Міністерстві надзвичайних ситуацій заявляють, що ліквідувати наслідки за 14 днів не представляється можливим. Більш того, МНС поки не має плану, як ліквідувати катастрофу.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, раніше У Львові "втомився" міст, Садовий ризикує потрапити в "список друзів" Кличко: кадри скандалу

Як повідомляє портал Знай.ua Під Львовом у школі впав дах, є жертви: трагедія прогриміла на всю Галичину

Знай.ua писав, що Адміністрацію Мальського у Львові спіткала біда, "мало не на голову": кадри за крок від катастрофи