Всі, хто в Україні отримав права на водіння автомобіля знають, що аптечка — обов'язковий елемент. Саме тому керування машиною без неї є забороненим. Варто розповісти нашим читачам, який сьогодні передбачено штраф для водія без аптечки.

Про це стало відомо завдяки інформації юристів компанії "Дорожний адвокат".

Аптечка, скріншот: YouTube
Аптечка, скріншот: YouTube

Юристи заявили, що за відсутності в автомобілі аптечки поліцейські звинувачують водія у порушенні вимог п. 31.4.7 ПДР.

У постанові вказують "керування ТЗ з відсутньою медичною аптечкою", кваліфікуючи це за ч. 1 ст. 121 КУпАП, яка встановлює відповідальність за управління автомобілем з технічними несправностями, з якими експлуатація забороняється. Це тягне за собою накладення штрафу 340 гривень. Склад автомобільної аптечки не довільний, а чітко визначений Державним стандартом ДСТУ 3961-2000.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У той же час пунктом 31.4.7 ПДР заборонена експлуатація транспортних засобів у разі відсутності в легковому автомобілі медичної аптечки з нанесеними на неї відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена.

Проте, відсутність в легковій машині аптечки не говорить про технічні несправності, з якими забороняється його експлуатація, тому порушення вимог п. 31.4.7 ПДР про відсутність аптечки не підпадає під ознаки адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Кпап).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Харкові дружок Сиса з сокирою "випадково" нарубав / 4 мільйона.

Як повідомляв Знай.uа українців змусять носити одяг зі світловідбивачами – деталі нового закону.

Знай.uа писав, вкрав - п'ять років в'язниці. В Україні набув чинності новий закон.