Новообраний голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований розповів, що в Україні будуть збільшувати штрафи за забруднення довкілля, а також збільшення заробітної плати інспекторам, які перевірятимуть підприємства.

Про таке він розповів в інтерв'ю для "Інтерфакс Україна".

Відтак, за словами Мальованого, штрафи будуть, ймовірно, збільшуватися, як і за його попередника, коли обсяг штрафів зріс майже вдвічі – на 78%.

" Кількісний і якісний показник по штрафам, звичайно, буде одним із КРІ, і однозначно будуть нараховуватись. І треба, щоб вони надходили до бюджету, щоб не було так, що стягнуті гроші пішли в зворотному порядку, бо, на жаль, є практика відсуджування грошей підприємствами.

Андрій Мальований, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Саме тому я звернувся до ряду контролюючих органів, в тому числі до Держаудитслужби України, щоб перевірити реальний стан справ, який я приймаю, в тому числі – економічну частину: стан фінансово-господарської діяльності. Звернувся також до Нацагентства із запобігання корупції стосовно перевірки декларацій", - сказав він.

Також Мальований наголосиа, що незабаром планується і збільшення заробітної плати інспекторам, аби уникнути корупції:

"Виписувати мультимільйонні штрафи і утриматись від корупційних ризиків можна. Але проблема є: за 8 тис. грн на місяць виписувати мільйонні штрафи, і тут складно утриматись від корупційних ризиків. Я буду працювати над збільшенням заробітної плати, це одне з найголовніших завдань".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вся правда про веганське молоко – невже дійсно менше шкодить планеті, ніж тваринне.

Як повідомляв портал Знай.uа, прожити без м'яса і залишитися здоровим і енергійним – дієтологи назвали альтернативу.

Також портал Знай.uа писав, що справа не в харчуванні – чим відрізняються вегани від вегетаріанців