Починаючи від кризи 2008 року вся політика України будується на тому, щоб отримати кредит від МВФ. При цьому Україна постійно йде на невигідні поступки, а влада всі ці понад 20 років нічого не робить для того, щоб покращити економіку країни.

З такою заявою звернувся директор програми Міжнародна і внутрішня політика аналітичного центру ″Український інститут майбутнього″ Юрій Романенко в ефірі програми ″Право на владу″.

В ході програми міністр фінансів України Сергій Марченко, відповідаючи на запитання, заявив, що умови, які прописані в меморандумі про співпраую України і МВФ, уряд оприлюднить лише після його підписання. За словами міністра, Україна увійшла в турбулентну сируацію і не мала вибору — нам необхідно отримати транш від МВФ, адже немає з кого збирати податки і поповнювати бюджет.

До міністра жорстко звернулися в Юрій Романенко, який підкреслив, що уже 20 років ми чуємо одне і те ж і в країні нічого не змінюється.

″Якщо подивитись протягом часу, починаючи з кризи 2008 року, вся наша політика будується навколо того, щоб брати чи не брати кредит в МВФ - звичайно брати, для цього у всьому потрібно уступити. І ми взагалі забули будь-які базові цілі, стратегічні — для чого ми взагалі живемо і взагалі що ми робимо, заради чо все це... А якщо б не було МВФ, що б ми робили, як держава? Що б ми робили, щоб пережити таку ситуацію турболентності? Ми б напевне щось економили, щось оптимізували. Ми це 20 років чуємо, що потрібен час, потрібен час. 20 рокв пройшло, а ми якось не змінюємося, не стаємо конкурентноздатними. І постійно залишається одне ключове питання для держави — як взяти кредит МВФ. Бо в нас чомусь постійно якісь негаразди у держави″

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко розповіла про масштаби корупції нової влади

Як повідомляв портал Знай.ua, Кіра Рудик показала, де Україні взяти мільярди доларів без кредитів МВФ

Також Знай.ua писав, Тимошенко закликала показати "секретний" договір з МВФ