Влада все більше "наїжджає" на ФОПів, доводячи їх до зубожіння і весь час приймаючи все нові і нові закони, які не дають можливості розвиватись малому бізнесу.

Про це заявила активістка руху SAVЕ ФОП Юлія Глушко в ефірі програми "Право на владу".

Вона з обурення запитала представників влади, чому ФОпів так не поважають, адже вони наповнюють бюджет - лише за 2019 рік ФОПи сплатили податків 39 мільярдів гривень.

"ФОПів в Україні 1 мільйон 364 тисячі. Вони дають роботу 950 тисячам найманих людей. За 2019 рік ФОПи сплатили 39 мільярдів 746 тисяч грн податків. Чому ж ви цього не бачите? Чому ж ви нас так не поважаєте? Навіщо ви нам збільшили період перевірки до 7 років ПДФО і військового збору, навіщо ви нам пыдняли у 2 рази штрафи за невчасне подання звітності і за якісь помилки і ній? Це ФОПи, це люди самозайняті, у них має бути простіша звітність. Вони мають це робити максимум за 50 хв в одному кварталі... Нам нема чого їсти, а ви все приймаєте і приймаєте, ФОПи закриваються. 10% надали перевагу закритися, аніж працювати в Україні. А це податки! Нагадаю - 39 мільярдів за 2019 рік! А ви знаєте, що кожна сьома фірма, яка поатить ПДВ, товаришем Гетьманцевим заблокована. У нас платникв ПДВ 280 тисяч — 41,6 тисяч зараз заблоковані, вони не можуть працювати, ви не даєте реєструвати податкові накладні по ПДВ", - обурено сказала Юлія Глушко.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Активістка руху SAVЕ ФОП зазначила, що ФОПам для того, щоб вони вижили, потрібно небагато - невеликі зміни в Податковому Кодексі.

"Ми пропонуємо всього-навсього прибрати пункт 201 Податкового кодексу, ми пропонємо внести до ВР закон 26.44, 26.45, проголосувати за них, прибрати той нищівний РРО (Реєстратор розрахункових операцій), який знущається над тими ФОПами, які платять податки наперед за місяць, а іноді за квартал", - сказала Глушко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко розповіла про масштаби корупції нової влади

Як повідомляв портал Знай.ua, Кіра Рудик показала, де Україні взяти мільярди доларів без кредитів МВФ

Також Знай.ua писав, Тимошенко закликала показати "секретний" договір з МВФ