У Львові хірургам вдалося успішно провести унікальну операцію. Вони вилучили у 8-річного хлопчика рідкісну пухлина носа, яка загрожувала його життю.

Лікарі Львівської лікарні Охматдит провели операцію з видалення пухлини в носі восьмирічного Марка, яка провокувала часті кровотечі. У світі було проведено всього 6 таких операцій, однак українські хірурги змогли видалити її.

"У Марка протягом останнього року розвинулася одностороння закладеність носа, з-за цього він не міг нормально дихати. А в останні два тижні до звернення в нього почалися рясні і часті кровотечі. Під час огляду було виявлено величезну кровоточивое отвір в передніх відділах носоглотки", - розповів завідувач відділом дитячої отоларингології львівського Охматдиту Федір Юрочко у коментарі для видання "Експрес".

Марку призначили КТ і МРТ носа для того, щоб уточнити діагноз. При цьому до операції медики не знали, пухлина є доброякісною або злоякісно. Терміновість операції була обумовлена тим, що дитину турбували часті носові кровотечі, які несли серйозну загрозу для організму дитини.

"Операція тривала протягом години. Була небезпека великої крововтрати, так як ми припустили, що чотирьох сантиметрова пухлина може бути судинної. Це підтвердилося. Крім того, важливо було не тільки видалити новоутворення, але й зберегти перегородку носа, з якої воно відбувалося. Все вдалося! Операція не вплинула на анатомію і функцію носа", - додав Юрочко.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

після видалення Пухлина досліджували і виявилося, що це капілярна гемангіома, доброякісна судинна пухлина перегородки носа. Таку пухлину в носі у дітей за всю історію медицини виявили всього 6 разів.

Після операції Марк почуває себе добре. Близько року ще він буде перебувати під наглядом лікарів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рак з'їдає п'ятирічну українку, батьки благають про допомогу.

Як повідомляв Знай. ua, вбита горем мати благає врятувати сина.

Також Знай. ua писав, що дворічного українця вбиває страшна хвороба, потрібна трансплантація.