Брати-рибалки випадково виявили 70-сантиметровий ріг копалин туру близько валлійської села Садбрук, графство Монмутшир. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Брати Мартин і Річард Морган досліджували місцевість в гирлі річки Северн під час відливу і виявили ріг туру — бика, який мешкав на британських островах понад 3,5 тисячі років тому.

"Ми знайшли цей величезний ріг близько тижня тому після незвичайних літніх штормів. Зазвичай ми знаходимо на березі уламки кораблів, і у нас досвідчене око на те, щоб помічати незвичайні речі", — розповів 59-річний Мартін.

Брати зізналися, що спочатку подумали, що перед ними шматок дерева, а тільки потім вже зрозуміли, що це кістка. Вони акуратно витягли ріг з піску, забрали його на свій човен і опублікували фотографії в мережі.

"Ми були щасливі, адже таке буває раз в житті. Ми знайшли ріг випадково: на наступний день його могло б унести водою. Ми проходили по цій місцевості сотні разів, і моя сім'я рыбачила тут понад 100 років, але ми ніколи не знаходили нічого значного", — розповів Мартін Морган.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Брати помістили ріг в бочку з водою, але хочуть, щоб знахідку виставили в музеї. Тури мешкали до середини Бронзового століття в заболочених місцях уздовж русла Северна. Їх висота в холці сягала двох метрів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Франківському знайшли легендарний винищувач радянських асів.

Як повідомляв Знай. ua, з дна Середземного моря витягли якір Афродіти часів стародавніх римлян.

Також Знай. ua писав, що у Мексиці знайшли найбільший і древнє місто майя.