Відомий український бізнесмен, журналіст і політичний оглядач Андрій Пальчевський спробував розібратися в дуже важкій ситуації, в якій опинилася Україна після підписання Мінських угод.

Теми повернення миру на територію Донбасу, яку окупували путінські бойовики, а також і Мінських домовленостей торкнулися в ефірі програми "Час Голованова" з Василем Головановим.

Андрій Пальчевський, скріншот з відео
Андрій Пальчевський, скріншот з відео

Пальчевський відповів на питання ведучого, чи є з чим Україні зараз їхати на "нормандську зустріч". Журналіст категорично відповів, що Україна не буде слідувати Мінськими угодами та пояснив, хто в цьому винен.

"До кінця року ще залишається (багато часу, - ред.)... за цей час можна і мир влаштувати і все інше. Ми всі чітко розуміємо, що слідувати Мінськими угодам українська сторона не буде... Рішення про те, що спочатку проводитимуться вибори, про те, що буде амністія і буде визначено особливий статус Донбасу було прийнято в епоху Порошенка. Це важливо розуміти. Далі приходить Зеленський. Йому дістається спадщина, за якою українська сторона повинна провести вибори, тому що це вже вирішене питання. І якщо Зеленський виходить з нього - значить, тоді він буде порушником умов, і він відразу потрапляє під вогонь критики тих, хто був свідками цього історичного невдалого для України моменту. У нас народ влаштований так - українці не хочуть здавати національні інтереси", - пояснив свою точку зору Пальчевський.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Зеленський, фото: Офіс президента
Зеленський, фото: Офіс президента

Журналіст уточнив, що Зеленський, в результаті, прийшов до того, що повторює тактику свого попередника.

"Якби Зеленський був більш прагматичним або навіть підлим, ушлим керівником, він моментально зробив би. Немає нічого простіше, прийшов сказав... "так Порошенко заручився, ви хотіли миру - ось мир на таких умовах, я їх не обговорював". Вони зробили помилку. Помилку було зроблено не тільки президентом Зеленським... не було розумних радників, які змалювали б йому ситуацію. Вони б сказали: "Ми увійдемо в таку ситуацію, за якої у нас буде не один супротивник, а один супротивник "гарячий" і два "холодних" - підписанти, що скажуть "ви, Україна, взяли на себе такі умови". Значить, швидко не виходить. Значить, Зеленський переходить до тактики Порошенка на всіх фронтах, а саме затягування цієї кризи, і виступає з новою ініціативою "дайте мені два терміни, інакше я не можу вирішити", - прокоментував ситуацію Пальчевський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мерські перегони 2020 - Пальчевський впевнено обійшов Кличка і став фаворитом киян, опитування.

Як повідомляв Знай.uа Микола Тищенко наклав купу на дитячих майданчиках Києва: "Це тільки початок!".

Знай.uа писав, Пальчевський прокоментував другий термін Зеленського.