Міським мешканцям може здаватися, що число голубів збільшується якимось чарівним чином — всі птахи, яких ми бачимо на вулиці, вже дорослі, але ніде і ніколи ми не бачимо пташенят. Будьте впевнені — пташенята існують, а тому, що ми їх не бачимо, є гарне пояснення.

Частково це пов'язано з тим, де гніздяться птахи: голуби будують свої гнізда в місцях, що нагадують печери і скелі — це в них говорить кров предків, які жили біля берегів Середземного моря. У мегаполісах голуби будують гнізда в будь-яких подібних місцях — під підвіконнями, на дахах, під мостами. У великих містах люди побудували багато відмінних штучних скель.

Голуби, фото: youtube
Голуби, фото: youtube

Три причини:
1) Голуби оселяються поруч з людиною, але практично недоступних місцях.

2) Коли молоді голуби залишають гніздо, вони не так сильно відрізняються від дорослих голубів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

3) Голуби розмножуються несинхронно. Тому неможливо побачити напливу молодих голубів, щоб звернути на це увагу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Людина-неведимка вже не фантастика? Вчені навчилися робити наші клітини прозорими.

Як повідомляв портал Знай.ua, Топ-10 найкращих порід кішок для дому: ці красиві і слухняні пухнастиків принесуть вам саме щастя.

Також Знай.ua писав, що Харківщину атакували скажені кицьки, рятуйтеся: введено терміновий карантин.