У 35 років шкіра вже не така, як це було в 20 або 25, і вона вимагає особливого догляду. Однак багато хто з нас не враховують цього і продовжують доглядати за нею, як це було 10-15 років тому. Тому результат виходить розчаровує. Розглянемо топ-5 помилок, які допускають багато хто з нас при догляді за шкірою у віці 35 років, і спробуємо більше не повторювати їх.

1. Ви не контролюєте ендокринну систему. У віці 35 років гормональний фон змінюється, і саме шкіра першої сигналізує про це. Через нестачу естрогену, шкіра стає не такою пружною та щільною. Вона пересихає, а овал обличчя поступово обпливає. Щоб не допустити цих проблем потрібно постійно консультуватися з ендокринологом і гінекологом.

скрабування - це
Скрабування - важлива доглядаюча процедура, фото: ru.freepik.com


2. Ви ніколи не були в косметолога. Пора б. Ви повинні знати, який у вас тип шкіри. Навіть якщо ви знаєте, не забувайте, що з віком він змінюється і стає більш сухим. Косметолог визначить ваш тип шкіри і допоможе підібрати найкращі засоби по догляду. Також фахівець допоможе запобігти передчасне старіння.
3. Ви не використовуєте сонцезахисні засоби. З віком шкіра стає особливо чутливою до ультрафіолетового випромінювання. Підвищуються ризики опіків, і навіть меланоми. Тому не гидуйте сонцезахисними засобами, і обов'язково дотримуйтесь правил перебування на сонці. Уникайте відвідування пляжів з 11:00 до 15:00, проводьте більше часу під тентом, користуйтеся головними уборами і звичайно сонцезахисним кремом.

Догляд за шкірою обличчя у 40 років
Догляд за шкірою обличчя у 40 років, pinterest.ru

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще


4. Чи правильно ви очищаєте шкіру? Більшість жінок у віці 35 років допускають помилки, забуваючи зняти макіяж, і обмежуючись звичайним милом. Тому обов'язково знімайте макіяж і завжди користуйтеся спеціальними засобами. Умивайтеся теплою водою, і забудьте про мило. Використовуйте спеціальні гелі та пінки. Також використовуйте тоніки.

5. Всі креми однакові? Ні в якому разі! Їх склад по-різному впливає на шкіру, тому вони не завжди приносять користь, вони можуть бути шкідливі! Тому вранці обов'язково використовуйте пробуджуючі креми, вдень – денні, а ввечері – нічні!

Нагадаємо, Чорна маска вдома: кращий спосіб для ідеальної шкіри.

Як повідомляв портал Знай.uа, Прищі залишаться в минулому: 5 диво-масок врятують вашу шкіру

Також Знай.uа писав, Як приготувати весняні маски для обличчя.