Вчені з університету Ліверпуля заявили, що людство створило "ідеальні умови" для виникнення у світі нового смертельного захворювання, а такому розробили систему, яка аналізує інформацію про усі відомі хвороби та з'ясовує, що в майбутньому може становити загрозу для світу.

Джерело: іноземне видання BBC.

За словами експертів, наразі активна трансформація екосистем, зокрема вирубка лісів, сприяє зараженню людей новими вірусами.

"За останні 20 років ми зіткнулися з шістьма масштабними загрозами. Серед них - важкий гострий респіраторний синдром, близькосхідний респіраторний синдром, лихоманка Ебола, пташиний і свинячий грип, а також коронавірус. Ми уникли серйозних наслідків п'яти з них, однак в шостий раз нам не вдалося зробити цього", - зазначив професор Меттью Бейліс.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На думку вчених, цілком ймовірно, що в майбутньому може початися пандемія нового захворювання. Саме тому фахівці розробили систему, яка аналізує велику інформацію про відомі хвороби і виявляє, які з них можуть становити небезпеку для людства.

Дослідники сподіваються, що їх система допоможе ефективніше розподіляти кошти на вивчення різних захворювань і тим самим запобігати епідемії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, носити чи ні? ВООЗ змінила рекомендації щодо користування масками

Як повідомляв Знай. ua, чи передається коронавірус через продукти.

Також Знай. ua писав про Трамп розірвав зв'язки США з ВООЗ і звинуватив у причетності до появи коронавірусу.