Колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун закликала українців прибирати за власним песиком під час прогулянки, адже це не тільки не красиво стосовно інших людей, а й може призвести до негативних наслідків як для здоров'я, так і довкілля.

Про таке вона написала на власній Facebook-сторінці.

"Дуже часто власники песиків помилково вважають, що абсолютно безпечно залишати фекалії тварини десь у парку чи на майданчику у піску. Мовляв, там є ґрунт і рослини, тому це нікому не зашкодить і не заважатиме. Але це не так. Окрім того, що це прояв неввічливості до людей, що мешкають поруч і ділять з вами спільний простір, це може мати негативні наслідки для здоров’я та довкілля", - написала вона.

Собака. Фото з сайта Pexels
Собака. Фото з сайта Pexels

Так, за словами Супрун, фекалії собаки можуть містити яйця паразита Toxocara, які зазвичай мешкають в тонкому кишківнику котів чи собак, і в разі їх потрапляння у ґрунт чи пісок - людина можна підхопити токсокаріоз.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

"Його симптомами є підвищення температури, біль у животі, кашель та часом навіть порушення зору. Токсокаріоз найчастіше вражає маленьких дітей, адже саме вони часто граються в піску та тягнуть руки до рота, людей, які займаються садівництвом чи тренуються на спортивних майданчиках або в парку", - наголосила експертка.

собака, фото Pxhere
собака, фото Pxhere

Також фекалії тварин впливають на стан довкілля та можуть забруднювати водойми. Це не найбільш небезпечні чи токсичні відходи, утім вони є одним із джерел, які роблять свій внесок у велику проблему забруднення.

"Зрештою, прибирання за домашнім улюбленцем — це прояв турботи та справжньої любові до свого звірятка. Це те ж саме, що й годувати його чи водити на огляд до ветеринара. Тож не соромтеся прибирати за своїм домашнім улюбленцем та не забувайте брати із собою пакетик чи серветку, коли виходите на прогулянки", - підкреслила Супрун.

#ЗдоровеМісто — чому важливо прибирати за своїм домашнім улюбленцем

Будь ласка, прибирайте за своїми песиками, коли виводите їх на прогулянку 🐕 Це нормальна та цивілізована звичка людини, яка відповідально ставиться до свого улюбленця та людей навколо. Дуже часто власники песиків помилково вважають, що абсолютно безпечно залишати фекалії тварини десь у парку чи на майданчику у піску. Мовляв, там є ґрунт і рослини, тому це нікому не зашкодить і не заважатиме. Але це не так. Окрім того, що це прояв неввічливості до людей, що мешкають поруч і ділять з вами спільний простір, це може мати негативні наслідки для здоров’я та довкілля. Фекалії собаки можуть містити яйця паразита Toxocara, які зазвичай мешкають в тонкому кишківнику котів чи собак. Яйця цих паразитів через фекалії тварин можуть потрапити у ґрунт чи пісок. Якщо їх не прибрати, у разі контакту із забрудненими частинками, людина можна підхопити токсокаріоз. Його симптомами є підвищення температури, біль у животі, кашель та часом навіть порушення зору. Токсокаріоз найчастіше вражає маленьких дітей, адже саме вони часто граються в піску та тягнуть руки до рота, людей, які займаються садівництвом чи тренуються на спортивних майданчиках або в парку. https://bit.ly/2MDg6ys, https://bit.ly/3cHgXbZ Також фекалії тварин впливають на стан довкілля та можуть забруднювати водойми. https://bit.ly/2BK7Pql Це не найбільш небезпечні чи токсичні відходи, утім вони є одним із джерел, які роблять свій внесок у велику проблему забруднення. Якщо цього можна уникнути, просто прибравши за своїм песиком, то чому цього не робити? Зрештою, прибирання за домашнім улюбленцем — це прояв турботи та справжньої любові до свого звірятка. Це те ж саме, що й годувати його чи водити на огляд до ветеринара. #ЗдоровеМісто — це не лише про наявність парків, гарної інфраструктури або спортивних майданчиків. Це також постійна відповідальність та повага до людей, які мешкають з вами поруч в одному міському просторі. Тож не соромтеся прибирати за своїм домашнім улюбленцем та не забувайте брати із собою пакетик чи серветку, коли виходите на прогулянку 😉 Відео — соціальна реклама на польському телеканалі TVP VOD. Відео з українськими субтитрами взяли тут: https://bit.ly/378xG6H

Geplaatst door Уляна Супрун op Zondag 7 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Милота зашкалює: хаскі-няня показала, як доглядати за дітьми.

Як повідомляв портал Знай.ua, Великий брат cлідкує за тобою - хаскі і чихуахуа розлучили у притулку, але собаки виявилися хитрішими за людей.

Також Знай.ua писав, 3 позитивні породи собак, з якими не засумуєш навіть у карантин.