Практично всю зиму 2019-2020 ціни на газ падали, і навесні ця тенденція також продовжилася. України були шоковані тим, що відбувається, тому що з 2014 року тарифи на “блакитне паливо” тільки росли. На піку ціни доходили майже до 10 гривень за м3. Що ж сталося на ринку, і чого чекати далі?

Тарифи на газ, фото: 112 Україна
Тарифи на газ, фото: 112 Україна

Перш за все, падіння цін на газ в Україні пов'язане зі зниженням тарифів у Європі. Наша країна імпортує до 80% газу з ЄС, тому українці також відчули на собі зниження тарифів. Крім того, в Європі знизилися і тарифи на електроенергію, що в свою чергу стимулювало використання більшої кількості електричних плит та опалювальних приладів. Це також позначилося на вартості “блакитного палива”.

Тарифи на газ, фото: focus.ua
Тарифи на газ, фото: focus.ua


У НАК “Нафтогаз” заявили, що найближчим часом буде знижена ціна для комерційних споживачів. Вартість “блакитного палива” знизиться до 2700-3200 грн за 1000 м3. Крім того, у “Нафтогазі” заявили, що в сховища України закачано 18.12 млрд м3 газу, тому дефіцит українцям не загрожує. Експерти впевнені, що найближчим часом зростання ціни точно чекати не варто, а до опалювального сезону вартість газу може зрости, але точно не до рівня зими 2018-2019.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні знизиться вартість газу на 20% вже з 1 червня, подробиці.

Як повідомляв Знай.uа, введення квот на свинину призведе до зростання цін, - економіст.

Знай.ua писав, в Україні подорожчає комуналка - Зеленський поставив хрест на сподіваннях українців.