Україна, як і вся Європа потерпає від карантину, безробіття зростає шаленими темпами. Однак на ринку праці останнім часом також зростає кількість безробітних. Виявляється, не все так плачевно, так як після пом'якшення карантинних заходів почала зростати кількість вакансій.

Про це повідомили експерти Національного банку України в щотижневому звіті.

У повідомленні зауважують, що підприємці активізувалися у пошуку працівників, про це свідчать "свіжі" дані статистики сайтів з працевлаштування.

Пошук роботи, нові вакансії, ілюстративне фото: pixabay.com
Пошук роботи, нові вакансії, ілюстративне фото: pixabay.com

"Пожвавлення обґрунтовується пом'якшенням карантинних заходів. Зокрема з відновленням роботи ресторанів і транспорту", - сказано на Facebook-сторінці НБУ.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Також варто уточнити, що менше народу стало звертатися у Центри зайнятості. На початку травня 2020 року щодня кількість зареєстрованих сягала 7 тисяч осіб, а за останній тиждень місяця кількість осіб досягло 4 тисяч.

віддалена робота, фото Pxhere
віддалена робота, фото Pxhere

Незважаючи на це, у Києві рівень безробіття різко підскочив до 22,7 тисяч осіб. Порівнюючи з аналогічними показниками минулого року, в цьому році показник став вище в 2,7 рази.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Українські кріпаки подбають про процвітання панів Речі Посполитої" - кому Шмигаль створив робочі місця?

Також Знай. ua писав, що у МОЗ назвали підводні камені поїздок українців до Європи - самоізоляція і тотальний контроль.