Білоруський публіцист Северин Квятковські після масштабних пікетів в державі розповів, чи похитнулася підтримка чинного президента Олександра Лукашенка, та чи зуміє він і надалі втриматися при владі.

Свою думку він висловив в ефірі каналу "Україна 24".

Варто зауважити, що напередодні в столиці Білорусі та інших містах пройшли масові пікети на підтримку опозиційних кандидатів у президенти, вибори яких заплановані на 9 серпня.

"Криза (підтримки Лукашенко - ред.) настала раніше, просто зараз загострилася — втома людей, коронавірус, криза економіки. На вулицю виходять найнесподіваніші люди. Ті, хто раніше не цікавився політикою, шикуються в кілометрові черги, щоб проголосувати за будь-якого з кандидатів, крім Лукашенка", — сказав він.

Лукашенко, фото: Getty Images
Лукашенко, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Щоправда, за словами експерта, Лукашенко все ж має свій електорат, зокрема це силовики.

"У Білорусі відмінні внутрішні війська, 25 років Лукашенко займався тим, що створював ідеальні внутрішні війська, вони добре отримували за білоруськими мірками, так що він себе захистить в будь-якому випадку. Збройні сили поки що йому теж віддані", — підсумував він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко заявив, що не хоче ставати на коліна перед росіянами – "Нам потрібна своя ракета".

Як повідомляв портал Знай.uа, "Не сиди вдома, але до чужої жінки не лізь" – Лукашенко дав напуття білорусам.

Також портал Знай.uа писав, що Лукашенко пояснив, чому Білорусі не потрібен карантин.