День дружби – це прекрасна можливість нагадати нашим близьким про важливість їхньої дружби. Коли відзначається День друга? Це те ж саме, що і Міжнародний день дружби? Якими красивими листівками краще привітати товариша? Відповіді на питання – в цій статті.

День дружби й Міжнародний день дружби не зовсім те ж саме. Крім того, обидва свята мають різні дати. Однак, немає нічого, щоб перешкодити святкувати їх обидва разом з друзями.

Коли День дружби 2020

День дружби є одним з незвичайних свят, які, безумовно, варто святкувати. Зрештою, як часто ми зізнаємося нашим друзям у тому, як багато вони значать для нас? Це свято завжди припадає на 9 червня, тому варто зберегти цю дату в календарі.

День дружби – прекрасний час, щоб провести його зі своїми близькими та навіть спокуситися невеликим подарунком. У 2020 році День дружби припадає на вівторок. Прогуляйтеся з друзями, сходіть у кіно або просто на каву — головне, проведіть час разом. Звісно, дбати про дружбу варто не тільки на свята, але День дружби — це завжди гарний привід!

День дружби
День дружби / Фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Коли Міжнародний (Всесвітній) день дружби

Багато хто помилково плутає День дружби з Міжнародним днем дружби, в той час як це два різних свята. Міжнародний день дружби – це свято, оголошене Генеральною Асамблеєю ООН у 2011 році. Ми святкуємо його 30 липня, і його ідея – дружба:

  • Націй
  • Країн
  • Культур

Ідея Всесвітньої організації стимулювати дружбу між окремими людьми та народами не є випадковою. Дружба – це благородне почуття, здатне побудувати міцний міст між державами й різними культурами для збереження мирного неба над головою.

Навіть якщо встановленому ООН святу дружби були дані такі благородні цілі, ніщо не заважає нам згадати наших найближчих друзів в той день.

Легенда про дружбу

Арабська легенда про дружбу розповідає про двох друзів, які ходили по пустині. По дорозі спалахнула сварка, і один вдарив іншого. Потерпілий, не маючи слів, сів на піску та написав: "Сьогодні мій найкращий друг вдарив мене!"

Вони рушили далі й дійшли до оазису, де пішли купатися. Образливий друг раптом почав тонути, але був вчасно врятований товаришем. Потім він схопив кинджал і написав на камені: "Сьогодні мій найкращий друг врятував мені життя!"

Його друг заінтриговано запитав його: "Чому, після того як я вдарив тебе, ти зробив напис на піску, а тепер пишеш на камені?" Сміючись, товариш відповів: «Коли друг ображає, потрібно написати це на піску – вітер розвіє напис і знищить разом з ним і його сенс. Але коли з нами відбувається щось гарне і чудове, ми повинні вигравіювати це на камені, де жоден вітер не зможе стерти».

Святкування Дня дружби в різних країнах

Хоча дати Дня дружби різні в інших країнах, сенс цього дня в тому, щоб повною мірою насолодитися товариством своїх друзів.

День дружби США

День дружби в США відзначається в першу неділю серпня так само, як і в Індії. Мета його полягає в тому, щоб зустрітися з усіма друзями – старими й новими.

День дружби в Аргентині та Бразилії

День дружби в Бразилії та Аргентині відзначається 20 липня кожного року. Оскільки цей день не є державним святом, в містах не влаштовуються фестивалі та гучні гуляння. Друзі просто збираються ввечері та відпочивають.

День дружби у Фінляндії та Естонії

У Фінляндії й Естонії немає Дня дружби як такого. Вони шанують як дружні, так і романтичні відносини у День святого Валентина.

День дружби в Перу

Перу відзначає День дружби разом з Днем святого Валентина. Також Перу святкує "El dia del Amigo", тобто День дружби. Цей день виділений як окреме від Дня святого Валентина свято.

Вітальні листівки з Днем дружби

Нижче ми зібрали добірку кращих листівок – анімаційні, музичні, прикольні, релігійні, смішні та просто красиві. Листівки жінці або чоловікові, для подруги або друга. Таку листівку може звантажити кожен і її доречно показати як дівчині, так і хлопцеві незалежно від віку.

Зображення

День дружби
Фото 1 из 9. День дружби / Фото: скріншот з відео
День дружби
Фото 2 из 9. День дружби / Фото: скріншот з відео
День дружби
Фото 3 из 9. День дружби / Фото: скріншот з відео
День дружби
Фото 4 из 9. День дружби / Фото: скріншот з відео
День дружби
Фото 5 из 9. День дружби / Фото: скріншот з відео
День дружби
Фото 6 из 9. День дружби / Фото: скріншот з відео
День дружби
Фото 7 из 9. День дружби / Фото: скріншот з відео
День дружби
Фото 8 из 9. День дружби / Фото: скріншот з відео
День дружби
Фото 9 из 9. День дружби / Фото: скріншот з відео

Відео