В Україні в рамках ослаблення карантину запустили громадський транспорт, дозволили працювати непродовольчим магазинам, а з 5 червня кафе почали приймати відвідувачів. З 10 червня у багатьох містах можуть відкрити кінотеатри з театрами.

Про це заявив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшков в ефірі каналу "Україна 24".

"Буде поступово впроваджуватися відкриття масових заходів. Перші культурні установи дозволять з 10 червня, зараз ми дивимося, що саме підпаде під це відкриття, але знову-таки, з певними епідемічними обмеженнями. Зокрема, при відкритті буде обмеження не більше 1 людини на 5 кв. метрів", - зазначив Ляшко.

Віктор Ляшко, фото: Фейсбук
Віктор Ляшко, фото: Фейсбук

В Мінкультури розповіли, що згідно з постановою Кабміну від 20 травня 2020 року №392, в регіонах, де здійснюється послаблення протиепідемічних заходів, з 10 червня дозволяється відкриття культурних установ. Про це передає "Сегодня".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Дозволяється з 10 червня 2020 діяльність установ культури, у тому числі з прийомом відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї людини на 5 кв. м площі приміщення, де проводиться захід. У той же час зазначаємо, що на сьогодні сформована кінотеатральна мережа не належить до державної власності", - повідомили у відомстві.

Уточнюється, що кінотеатри і театри – це суб'єкти господарювання, тому питання відновлення повноцінної діяльності закладів культури відноситься до їх господарської компетенції.

кінотеатр, фото Pxhere
кінотеатр, фото Pxhere

"Театри мають право самостійно планувати свою творчу та господарську діяльність, установлювати ціни на квитки, визначати перспективи свого розвитку, добирати репертуар тощо. Тому питання відкриття/закриття театральних сезонів, а також від режиму роботи радимо уточнювати безпосередньо у театрально-видовищних закладів культури", - додали в Мінкультури.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кияни вирвалися з карантину на пляжі.

Як повідомляв портал Знай.uа, у МОЗ анонсували відкриття баз відпочинку.

Також портал Знай.uа писав, що 10 регіонів України не готові до ослаблення карантинних заходів через те, що не відповідають критеріям.