Для роботи ринків на період карантину у зв'язку з епідемією коронавіруса Моз вирішив послабити обмеження. Міністерство охорони здоров'я пом'якшило протиепідемічні норми роботи ринків в умовах карантину, пов'язаного з епідемією коронавіруса. Про це повідомив в Facebook головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Ляшко дав посилання на відповідну постанову МОЗ.

Серед основних правил роботи ринків залишилися обмеження щодо:

* обов'язкового температурного скринінгу працівників перед допуском до роботи;

* обладнані місця для обробки рук антисептиком на вході на ринок;

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

* на площі ринку може знаходитися один відвідувач на 10 квадратних метрів;

* допуск на ринок тільки в захисній масці;

* проведення дезінфекції поверхонь;

* інформація про профілактику COVID-19 повинна бути розміщена на видних місцях.

До пом'якшення обмежень у правилах роботи ринків також був обов'язковий термоскрининг відвідувачів, обов'язкове відстань між продавцями в 3 метри, прозорі захисні екрани для робочих місць продавців. У нових правилах ці умови відсутні.

В Україні в рамках ослаблення карантину запустили громадський транспорт, дозволили працювати непродовольчих магазинах, а з 5 червня кафе почали приймати відвідувачів. З 10 червня у багатьох містах можуть відкрити кінотеатри з театрами.

"Буде поступово впроваджуватися відкриття масових заходів. Перші культурні установи будуть вирішувати з 10 червня, зараз ми дивимося, що саме підпаде під це відкриття, але знову-таки, з певними епідемічними обмеженнями. Зокрема, при відкритті буде обмеження не більше 1 людини на 5 кв. метрів", - зазначив Ляшко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МОЗ назвали 10 регіонів, які не відповідають критеріям.

Як повідомляв Знай. ua, Ляшко розповів, коли відкриються кінотеатри та театри .

Також Знай. ua писав, що озвучені всі ціни на житло біля моря і в горах.