У квітні 2020 року в Польщу на заробітки виїхали 34 тисячі українських заробітчан, а в травні ще 94 тисячі осіб, передає Rzeczpospolita з посиланням на дані місцевої прикордонної служби.

В агентствах з працевлаштування повідомляють про збільшення кількості працівників з України у Польщі. Цій тенденції сприяє відновлення польської економіки в поєднанні з сезоном польових робіт.

"В логістиці, сільськогосподарської галузі та харчової промисловості потреба в працівниках із-за кордону на 20% більше, ніж у минулому році. Наприклад, в галузі готельно-ресторанного бізнесу ця затребуваність під час пандемії зменшилася до мінімуму. Те ж стосується і промислових галузей", – зазначив глава агентства з працевлаштування EWL Анджей Коркус.

Польський експерт з працевлаштування з компанії Personnel Service Кшиштоф Ингльот повідомляє, що в Польщі на даний момент працює менше на 300-400 тисяч українців, ніж в минулому році. Він вважає, що таке скорочення кадрів пов'язаний з обов'язковим 14-денним карантином. Проблему ускладнює і те, що приїзд українського мігранта сьогодні варто польському роботодавцю втричі більше, ніж в 2019-м.

Карантин у Європі поступово послаблюється, а тому трудові мігранти намагаються повернути свої робочі місця. Однак українським працівникам, які влаштуються на роботу нелегально, може загрожувати штраф і депортація.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Українці хочуть працювати в тих країнах, де можна більше заробити. Згідно з соціологічними дослідженнями, більше третини наших громадян бажають працювати в Німеччині. Інша справа, що влаштуватися на роботу в цю країну досить важко, тому бажання не завжди збігаються з можливостями.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЄС передумав відкривати кордони, українці залишаться невиїзними - скільки триватиме заборона.

Як повідомляв Знай. ua, заробітчан заманюють неймовірною вигодою, на що пішла Польща заради українців.

Також Знай. ua писав, що заробитчан-нелегалів чекає штраф і депортація, що підготували порушників карантину.