В Китаї їдять не лише собак і кажанів, а й котів.

Традиція готувати м'ясо кішок і собак особливо поширена на півдні Піднебесної і в провінції Гуандун, де місцеві жителі їдять практично все.

В інших частинах Китаю до кішок ставляться більш дружелюбно і страви з котячого м'яса можна покуштувати лише в кантональних ресторанах.

Кошатина є основною частиною раціону жителів Гуандуна. Туди звозили кішок з північній частині Китаю, а одна компанія поставляла до 10 000 кішок в день з різних районів країни.

ринок у Гуанчжоу, фото: pikabu
ринок у Гуанчжоу, фото: pikabu

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зазначити, що в ресторанах застосовують варварські способи катування тварин. Їх доводять до стану, близького до смерті і занурюють в киплячу воду. Вважається, що через величезну кількість адреналіну в крові тварини перед смертю м'ясо стає більш ніжним і смачним.

ринок "Три птахи" у Гуанчжоу, фото: pikabu
ринок "Три птахи" у Гуанчжоу, фото: pikabu

Однак, останнім часом у котів появився шанс. Хоча закон, що забороняє вживати в їжу котяче м'ясо, так і не був прийнятий, оявились перші паростки надії на те, що це зрештою станеться.

Так, протести проти знущання над тваринами в багатьох провінціях Китаю привели до того, що місцева влада міста Гуанчжоу вжила рішучих заходів, спрямованих проти торговців кішками і ресторанів, які пропонували страви з кошатини.

А в китайському місті Шеньчжень у квітні цього року ввели заборону на продаж і вживання в їжу м'яса кішок і собак. Це перше місто в Китаї, яке скасувало стару традицію на законодавчому рівні.

Котяче м'ясо таке популярне в Китаї, зокрема, завдяки старим китайським повір'ям, що воно володіє медичними властивостями і лікує хвороби.

Наукові ж інституту КНР не тільки спростовують цю інформацію, але і навпаки кажуть, що м'ясо котів небезпечне для здоров'я через хвороби, які переносяться тваринами та особливості харчування цих особин.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Китайському місті Шеньчжень заборонили їсти котів і собак

Як повідомляв портал Знай.ua, азіатські "вологі ринки тварин знову починають роботу і розширюють асортимент

Також Знай.ua писав, видри захоплюють світ без людей