11 серпня 1984 року президент США Рональд Рейган готувався до виступу по радіо. Він не знав, що мікрофон включений, і для розминки мовного апарату, і заради жарту, вимовив: "Мої співвітчизники американці, я радий повідомити вам, що сьогодні підписав указ про оголошення Росії поза законом на вічні часи. Бомбардування почнеться через п'ять хвилин".

Цей жарт не потрапив до ефіру, а запис з плівки розлетівся по всьому світу, викликавши в радянській пресі хвилю гніву.

Газета "Известия" 16 серпня 1984 рік "Що ховається за "жартом" президента США":

"Готуючись до запису свого регулярного радіозвернення до країни, Рейган пробуючи голос і мікрофон, зволив пожартувати. Жарт виявився не стільки з перцем, скільки з попелом. Радіоактивним"

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Газета Правда від 16 серпня 1984 року. У статті "Ядерний жарт президента" політичний оглядач Юрій Жуков пише:

[quote author=""]"

Потім Жуков процитував одного з кандидатів у президенти від демократів Уолтера Мондейла: "Цей "жарт" зовсім не смішний".

З приводу аудіожарту Рейгана, який випадково потрапив не в ефір, а в руки американської преси, була зроблена заява ТАРС від 15 серпня 1984 року:

"Подібна поведінка несумісна з високою відповідальністю, яку несуть керівники держав, які перш за все володіють ядерною зброєю, за долі власних народів, за долі людства"

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Горбачов розповів про будівництво нової Берлінської стіни: "Не від великого розуму".

Як повідомляв портал Знай.uа, розфарбований Цой, магія Софі Лорен і юна Ротару – унікальні кадри, які допоможуть побачити історію з іншого боку.

Також портал Знай.uа писав, що Джон Траволта згадав найкращий танець з принцесою Діаною.