У Службі зайнятості детально розповіли, як ФОПам без найманих працівників отримати компенсацію по частковому безробіттю у зв’язку із карантином. Стосується це лише тих Фопів, які сплатили єдиний соціальний внесок.

Про це повідомляє Державна служба зайнятості.

Як отримати допомогу ФОПам?

Звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ і зібрати необхідний пакет документів.

Безробіття, фото pxhere
Безробіття, фото pxhere

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Упродовж якого часу можна оформити допомогу?

Протягом 90 днів з моменту призупинення чи скорочення діяльності.

Якою є сума допомоги по частковому безробіттю для ФОПів?

Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць. Допомога надається на період призупинення/скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

Безробіття, фото pxhere
Безробіття, фото pxhere

Чи оподатковується допомога по частковому безробіттю?

З допомоги не сплачується податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Де отримати кваліфіковану консультацію щодо оформлення допомоги?

У будь-якому центрі зайнятості в телефонному режимі.

Додатково інформуємо: 27 квітня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про виділення коштів для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття».

Цим документом передбачено надання 4,7 млрд грн для виплати допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

З початку реалізації проєкту правом на отримання такої допомоги вже скористалися тисячі суб’єктів малого та середнього підприємництва, що використовують найману працю.

Станом на 05 червня вже прийнято 10 862 позитивних рішення щодо надання допомоги для покриття витрат на заробітну плату 110 202 працівникам.

Допомога нараховується за кожну годину скорочення діяльності з розрахунку двох третин від сплати ЄСВ, але не більше мінімальної заробітної плати, яка зараз становить 4723 гривень в місяць. Посібник перерахують на період зупинення або скорочення діяльності та протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Примітно, що платити податок на доходи фізичних осіб і військовий збір не доведеться. Подробиці про отримання допомоги можна дізнатися в будь-якому центрі зайнятості за телефоном.

Нагадаємо, Кабмін направив 1,6 млрд гривень на виплати допомоги на дітей для фізосіб-підприємців (ФОП). Кошти були виділені з фонду боротьби з COVID-19, а отримають їх бізнесмени, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої та другої груп платників єдиного податку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо,фізичні особи-підприємці можуть отримати матеріальну допомогу для дітей на період карантину

Як повідомляв портал Знай.ua, у ВООЗ підрахували середню тривалість життя українців

Також Знай.ua писав, в Україні розпочалася індексація пенсій – як і коли нараховуватимуть виплати