У Рівненській області невідомі вивантажили близько 20 тонн сміття зі Львова. Про це повідомив голова Демидівської ОТГ. Інцидент стався у ніч на 8 червня, на дорозі, що веде до сміттєзвалища села Копань.

Про це повідомляє Національна поліція.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Відзначається, що під час огляду сміття представники місцевої влади та поліції знайшли докази того, що сміття привезли зі Львова. Серед відходів виявили накладні, квитанції, договори та використані пробірки для забору аналізів для визначення коронавіруса COVID-19.

Як привозили сміття місцеві жителі не бачили. Але люди налякані, адже собаки можуть легко розносити зі сміттєзвалища заражені пробірки.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Слідчі розпочали досудове розслідування забруднення або псування земель за частиною 1 статті 239 ККУ. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину.

Використані тест-пробірки для COVID-19, фото: rv.npu.gov.ua
Використані тест-пробірки для COVID-19, фото: rv.npu.gov.ua

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін каже, що інцидент стався за 30 метрів від звалища. Зараз вирішується питання про утилізацію відходів комунальними службами місцевої громади.

За словами Подоліна, відповідно до наказу Моз про затвердження державно-санітарних протиепідемічних норм щодо медичних відходів, пробірки і тести на коронавірус повинні знезаражуватися в лабораторії та передаватися на утилізацію.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з 10 червня в Україні відкриють бази відпочинку в рамках переходу на наступний етап пом’якшення карантину.

Як повідомляв портал Знай.ua, курортний сезон у Запоріжжі під загрозою зриву через карантин

Також Знай.ua писав, в Україні відновлюють роботу заклади культури