Американська компанія HBO Max видалила з каталогу фільмів для стримингового перегляду картину "Віднесені вітром" (1939), "оскільки вона прововцирует на расистські виступу".

Джерело: видання The Wall Street Journal.

А справа все в тому, що в оскароносній класиці... темношкірі раби задоволені своїм становищем. В епоху масових бунтів HBO вирішив зайвий раз не ризикувати і теж став на коліно, прибравши культовий фільм із загального доступу. Кажуть, що його повернуть тільки з відповідною поміткою, мовляв, картина зачіпає неоднозначні теми. Сподіваємося, хоч Кларка Гейбла не перефарбують

Кадр з фільму "Віднесені вітром", фото: youtube
Кадр з фільму "Віднесені вітром", фото: youtube

"Це фільм, який прославляє порядки Півдня до Громадянської війни", — написав у колонці для Los Angeles Times сценарист Джон Рідлі, який здобув популярність у США за стрічці "12 років рабства" (2013).

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фільм "Віднесені вітром" за однойменним романом Маргарет Мітчелл - класика кіно. Це перша в світі кольорова повнометражна стрічка, в США вона стала найкасовішим фільмом за всю історію американського кінематографа. Стрічка отримала 10 премій «Оскар». Актриса Хетті Макденіел, яка виконала роль чорношкірої служниці Мамушки, стала першою негритянкою, яка отримала «Оскар» (нагорода за кращу жіночу роль другого плану).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Відомий журналіст зізнався у своїй гомосексуальності