Напередодні старту Зовнішнього Незалежного Оцінювання (ЗНО) шість українських університетів потрапили до списку 1000 найпрестижніших вішів світу. Найвищу оцінку, з вітчизняних навчальних закладів, отримав Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна.

Про це стало відомо завдяки даним рейтингу QS World University Rankings 2021.

КНУ імені Тараса Шевченка, скріншот: YouTube
КНУ імені Тараса Шевченка, скріншот: YouTube

Навіть більше, харківський університет імені Каразіна потрапив до топ-500 кращих вишів світу, фахівці розмістили його на 477 місці. Порівняно з минулим рейтингом, харківський виш піднявся на 14 сходинок.

Другим йде Київський національний університет імені Тараса Шевченка, який отримав 601-650 місце. Такий розрив пов'язаний з тим, що після 200-го місця університети представлені групами по 50 закладів через невелику різницю в балах. Столичний виш за рік втратив 60 позицій.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Харківська політехніка залишилася на колишньому рівні і займає 651-700 місця. Ще два виші - КПІ їм. Сікорського та Сумський державний університет, також не змінили своїх позицій і залишилися на 701-750 місцях.

Погіршила свої показники Львівська політехніка. Минулого року творці рейтингу розмістили львівський виш на 751-800 місцях. У новому рейтингу університет посів 800-1000 місця.

Найкращим вишом світу вже дев'ять років поспіль називають Массачусетський технологічний інститут. До топ-10 також увійшли Стенфорд, Гарвард, Каліфорнійський технологічний інститут, Оксфорд, Швейцарський технологічний університет, Кембридж і Імперський коледж Лондона, Чиказький університет і Університетський коледж Лондона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, творче завдання на ЗНО 2020 – як правильно донести свою думку та отримати максимум балів.

Як повідомляв Знай.uа ЗНО 2020 не вдасться уникнути нікому – що придумали для випускників.

Знай.uа писав, онлайн-серфінг на уроках — як використання мобільних впливає на навчання школярів.