Генеральний директор Директорату розвитку соцпослуг та захисту прав дітей Мінсоцполітики Руслан Ковбаса розповів про захист дітей та підтримки сімей в умовах пандемії Covid-19. Вебінар у прямій трансляції з'явився на офіційній сторінці Міністерства в Facebook.

Ковбаса розповів, що змінюється порядок надання житла дітям-сиротам. Зокрема, вони можуть протягом року обрати житло на зібрані кошти не тільки на тій території, де народилися, але і по всій території України.

Крім того, директор пояснив, що буде абсолютно новий облік дітей, які потребують житло. Раніше район подавав на купівлю житла або кількість дітей, які потребують купівлі і діти при досягненні 23 років втрачали можливість отримати житло за рахунок субвенції. Підготовлений проект закону, згідно з яким відповідальність за цих дітей буде нести місцева влада і держава.

Питання захисту дітей у складних життєвих обставинах, вилучені з сімей, дітей, яких розлучили з батьками є на даний момент актуальним.

"Дитині потрібна любов, турбота, увага, щоденні турботи конкретного дорослої людини, належний рівень захисту, безпечні умови проживання, кожній дитині це потрібно. Патронатна сім'я приходить на допомогу, коли дитині в його родині йдеться про порушення його прав, небезпека і умови, в яких батьки не можуть забезпечити виконання прав дитини", - говорить фахівець.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Зараз намагаються впровадити послугу патронату і назвали два принципи, яких дотримуються. Принцип доцільності – в центрі уваги право дитини на виховання та проживання в сім'ї і вилучення дитини має бути крайнім випадком і мінімізовано.

Принцип необхідності акцентує увагу на те, що в основу будь-яких наших дій і рішень повинні бути покладені індивідуальні потреби конкретної дитини, особливості ситуації, доцільність прийняття того чи іншого рішення.

Вебінар №4 із серії «Захист дітей та підтримка сімей в умовах пандемії Covid-19».

🔔НАЖИВО: Вебінар №4 із серії «Захист дітей та підтримка сімей в умовах пандемії Covid-19». ✅ ТЕМА: «Послуга патронату: переваги та кроки запровадження». Лінк на презентацію: https://bit.ly/MSP_webinar4

Geplaatst door Міністерство соціальної політики України op Donderdag 11 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Мінсоцполітики назвали суми одноразової допомоги українцям.

Як повідомляв Знай. ua, що приготували Мінсоцполітики і МВФ для українців.

Також Знай. ua писав, що у Мінсоцполітики представили "план порятунку" дітей.