Міністерство оборони США повідомило про виділення військової підтримки Україні у розмірі 250 млн американських доларів. Ця допомога є кроком у розвитку американо-українського співробітництва, у якому важлива роль надається протистоянню агресії Російської Федерації.

Джерело: заява, розміщена на сайті Пентагону.

"Міністерство оборони оголосило сьогодні про свої плани виділити 250 мільйонів доларів США в рамках Ініціативи з підтримки безпеки України (USAI) на фінансовий рік 2020 роки для додаткового навчання, обладнання та консультативних зусиль, спрямованих на зміцнення спроможності України більш ефективно захищатися від російської агресії.

Це підтверджує давні оборонні відносини між Сполученими Штатами і Україною - найважливішим партнером на передньому краї стратегічного протистояння" з Росією. Сполучені Штати як і раніше твердо підтримують суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йде мова у заяві.

Пентагон
Пентагон

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

У Пентагоні зазначили, що передумовою виділення коштів стали успішні антикорупційні реформи в Україні та реформи в армії.

Передбачається, що американська допомога покращить ситуацію у воєнно-морському флоті та з системами спостереження за повітряним простором, посприяє зростанню боєздатності сухопутних військ і ефективності медичної допомоги. Також окремим напрямком співробітництва стане сфера протидії кібератакам.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, США передислоковує війська для боротьби з Росією: Пентагон розробив глобальний план.

Як повідомляв портал Знай.ua, Пентагон показав гіперзвукові сани: нереальне відео.

Також Знай.ua писав, що Пентагон зіткнувся з нестачею кадрів: що відбувається.