Кабінет міністрів України завершив утвердження нового адміністративно-територіального поділу України, внаслідок якого кількість районів зменшиться у три рази: було 490 райони, а стане 129. У тому числі реформа стосується і окупованого Росією Криму, який наразі непідконтрольний Києву.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету міністрів України 12 червня.

Старий адміністративний поділ був розроблений ще за Радянського Союзу, нині його вирішили реформувати, адже динаміка життя в країні змінилась. Так, зменшення кількості районів має допомогти органам місцевої влади більш адекватно і корисно формувати бюджети та допомагати громадам.

Робота над цією реформою розпочалася задовго до приходу до влади президента Зеленського і його сил. Попри це, робота до останнього викликала багато дебатів і обговорень - навіть на останньому засіданні Кабміну робота міністрів була схожа на етап суперечок і сварок у робочих групах.

Денис Шмигаль, скріншот: YouTube
Денис Шмигаль, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зрештою, замість 490 в Україні тепер 129 районів. Адміністративна реформа стосується і Криму, який зараз перебуває під окупацією РФ. Півострів розділили на 10 районів: Бахчисарайський, Білогірський, Джанкойський, Євпаторійський, Керченський, Курманський, Перекопський, Сімферопольський, Феодосійський і Ялтинський.

"Ця реформа також одна з найбільш зрозумілих та підтримуваних людьми, тому вона має бути завершена цього року. Ми маємо в жовтні, як і заплановано, провести місцеві вибори за новим адміністративним поділом, щоб країна могла рухатися далі в частині покращення сервісу держави для громадян. Гальмувати та затягувати процес не можна. Реформа, в першу чергу, робиться для людей задля їхнього комфорту", - сказав під час засідання прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, В Україні зникнуть цілі області: що відбувається.

Як повідомляв портал Знай.ua, Децентралізація від Зеленського: опубліковано повний текст законопроєкту про зміни в Конституції України.

Також Знай.ua писав, що У "Слузі народу" Зеленського готують грандіозну реформу: зменшиться у 5 разів.