В Мексиці відбулися похорони 16-річного напівпрофесійного футболіста Александра (його прізвище не розголошується). Причиною смерті юнака став напад поліції - вони вистрелили неозброєному хлопцю в голову в інциденті, деталі якого досі не до кінця з'ясовані. Насилля правоохоронців викликало хвилю протестів по всій країні, а Александра друзі провели в останню путь оригінальним способом, давши йому забити гол.

Джерело: британське видання The Guardian.

На записі, опублікованому в соціальній мережі Twitter, можна побачити, що домовину поклали біля воріт таким чином, щоб Александр міг отримати "пас" і "забити" гол попри старання воротаря. Відео закінчується дуже розчулюючим моментом - друзі та близькі підходять до труни і обіймають труну спортсмена, вітаючи його з останнім голом.

Мексиканська поліція вже давно має сумнівну репутацію через зловживання насильством, регулярні вбивства та інші порушення. Однак до цього масові виступи проти правоохоронної системи у країні майже не відбувалися. Однією з причин народного виступу стало те, що поліція не стала брати на себе відповідальність за інцидент, стверджуючи, що копи діяли правильно.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Батьки всю ніч розшукували сина - 14-річного підлітка застрелили під час спецоперації поліції.

Як повідомляв портал Знай.ua, Доля вбитого афроамериканця зачепила Макгрегора - "В цьому світі немає місця расизму".

Також Знай.ua писав, що Стали на коліна перед темношкірими — білі американці попросили вибачення.