Рівно шість років тому російські терористи збили літак Іл-76, на якому перебували 40 десантників та 9 членів екіпажу. Саме тоді армійці летіли на ротацію до Луганського аеропорту, але, на жаль, не зуміли дістатися до пункту призначення.

Кожного 14 червня, в Україні день жалоби за військовослужбовцями, які загинули внаслідок збиття літака Іл-76 поблизу Луганського аеропорту. Щороку українці згадують ті страшні події, коли у 2014 році, на третій тиждень активних бойових дій у зоні АТО, країна зазнала першу масову втрату серед військових.

Тоді з Дніпра до Луганська вилетіло 4 літаки для укріплення прифронтової зони. Перший літак приземлився на Луганське летовище, розвантажився і вилетів у зворотному напрямку. Другий, Іл-76, не долетів до місця призначення і був збитий терористами з ПЗРК "Ігла".

Фото з місця аварії Іл-76

Одразу після трагедії два наступних борти, які вже були в повітрі, повернули назад. Спеціальна комісія, яка розслідувала трагедію, зробила такий висновок: "Перша ракета, випущена сепаратистами, в літак не влучила. Потрапила тільки друга, а потім літак добивали ще і чергою з великокаліберного кулемета. Було також питання щодо витоку інформації – і, як виявилося, РФ проводила постійні радіоперехоплення, і було прослуховування наших радіочастот. Тобто терористам повідомили, що летить літак".

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Фото з місця аварії Іл-76

До слова, загиблих військовослужбовців змогли поховати лише через місяць після трагедії: збирали рештки тіл, влада домовлялася з терористами про коридор для евакуації, в Дніпрі проводилися експертизи ДНК для ідентифікації.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Донбасі бійці ЗСУ сповна поквитались з найманцями за пораненого товариша

Як повідомляв портал Знай.ua, на Донбасі російські окупанти готують примусову евакуацію місцевих жителів

Також Знай.ua писав, українські танкісти показали всю свою міць на військових навчаннях